fbpx
snickerspavlova
Dessert Kake Kakeboka Pavlova Sjokolade

Snickerspavlova

“Snickers” og Pavlova, måtte jo bare bli bra. Jeg har tenkt på å få til denne en stund, og i helgen bakte jeg bunnene. Men, karamellen var det litt vanskeligere å få til. Alle gode ting er tre… Tredje forsøk ble jeg fornøyd med, og dermed kunne monteringen begynne.

Snickerspavlovaen består av pavlova, karamell, peanøtter, krem, sjokolade, pavlova, karamell, krem, peanøtter og sjokolade.
Bunnene er lagd etter oppskriften til pavlova med bringebærkrem. Man kan steke to bunner i ovnen samtidig, men pass på å bytte plass på dem underveis i steketiden. Jeg tegnet to like sirkler på hvert sitt bakepapir, og så brukte jeg sprøytepose for å ha på marengsen. Til slutt brukte jeg en skje for å få jevn overflate.

Karamellen er lagd av

 • 250 g sukker
 • 1,5 dl vann
 • 2 dl kokvarm kremfløte (kan bruke 2,5 dl for mer flytende karamell)
 • 150 g lys sirup
 • 100 g smør uten salt i biter

Kok opp vann og sukker. Dette skal bli gyldent. Regn med at det i hvert fall tar 10 minutter +, så ikke mist tålmodigheten underveis.
Når dette har blitt gyldent (ikke mørkt), tas kjelen til siden. OBS! Vær forsiktig, for dette er varmt.
Kremfløten kokes opp når sukkeret begynner å endre farge. Skru av varmen på den når den koker. Dermed har du kokvarm fløte som røres godt inn litt og litt i den varme sukkerblandingen. Dampen som kommer er varm, så pass på å ikke brenne deg.
Når fløten er innrørt, setter du kjelen tilbake på varmen og koker i 2 minutter.
Ta kjelen nok en gang til siden og rør inn smøret. Når smøret har smeltet og er rørt inn i karamellen, rører du inn sirupen. Avkjøl.
Om du bruker kjøleskapet for avkjøling, må du ikke ha den for lenge i det for den blir fort hard. Etter 20 minutter var min karamell akkurat passe konsistens til å ha på kaka.

Når det gjelder karamellen, kan man bruke alt fra 2 – 3 dl kremfløte. Det kommer an på hvor seig du ønsker den. 2 dl kremfløte, gir en ganske seig karamell, men ikke altfor seig. 3 dl kremfløte, gir en karamell som flyter litt mer utover. Begge deler gjelder når den er romtemperert. Jeg ønsket et karamell som lå stille på kaka, og valgte dermed å lage den med 2 dl.

Synes du denne karamellen høres vanskelig ut, finner du en lettere utgave av karamellsaus her.

Krem

 • 6 dl kremfløte
 • 6 ss sukker

Stivpiskes.

Sjokoladen

 • 1 dl kremfløte
 • 100 g 55% kokesjokolade i biter (eller annen ønsket sjokolade)

Kok opp fløten. Ta kjelen av varmen og ha sjokoladebitene oppi den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet.

Peanøtter – Jeg brukte en stor pose peanøtter til denne kaken.

Monteringsanvisning – pavlova, karamell, peanøtter, krem, sjokolade, pavlova, karamell, krem, peanøtter og sjokolade. Kan også pyntes med jordbær.

Med denne kaken er det mange muligheter for variasjoner med f.eks. salt karamell for enda mer saltsmak og enda mer sjokolade. Mer flytende karamell enn den jeg lagde. Rekkefølgen på karamell og krem kan endres, og da kanskje med det resultatet at kremen trekker mer ned i bunnen for ev. litt mer fuktighet. Andre bær eller ingen bær… osv.

Snickerspavlova

Snickerspavlova

Snickerspavlova

 

Kan lages med ett lag også.

Snickerspavlova

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  linn
  3. mai 2016 at 10:11

  Hvor lenge før servering pynter du denne kaka?

  • Reply
   Tove Holter
   5. mai 2016 at 09:04

   Da bunnene er myke inni pyntet jeg den like før servering.
   Når det er sagt, er det lettere å ha på karamellen når den er fersk, og ikke kjøleskapskald, så jeg ville i hvert fall hatt på den med en gang det lar seg gjøre, uten å tenke på når kaka skal serveres.
   Dagen etter var den fortsatt ganske fin, og de som fikk smake på eldstemanns jobb var veldig fornøyde.
   Håper du blir like fornøyd som vi var :)
   Lykke til.

  legg igjen en kommentar