Pavlova med bringebærkrem
Dessert Kake Kakeboka Kos Pavlova

Pavlova med bringebærkrem

Da tror jeg at jeg kan avslutte min søken etter min favorittpavlova som heretter vil brukes som festkake. Jeg har funnet den.

Denne har kortere steketid og høyere varme i ovnen enn på noen av de andre jeg har lagd. I tillegg er selve kaken høyere.

Steketiden fant jeg på godt.no; Lise Finckenhagens Pavlova med bringebærkrem. Det eneste som er likt her, er navnet på kaken, steketiden og et veldig godt resultat (har ikke smakt hennes, men den høres god ut).

En Pavlova i ca. 24 cm i diameter er lagd av

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts bringebæreddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse) i flere omganger oppå hverandre. Lag gjerne en kant på toppen, da blir det plass til flere godsaker. Jeg brukte tipp 1M for å få mønsteret.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

 

Bringebærkremen er lagd av

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 boks mascarpone (250 g)
  • 250 g bringebær
  • jordbær og blåbær etter ønske
  • pyntes med sitronmelisse og annet godt etter eget ønske

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.

Før mascarponen blandes inn i kremen, bør den røres godt. Da er den ikke så hard. Bland litt og litt av mascarponen i kremen og rør godt. Til slutt røres bringebærene inn. Knus noen mens du rører, eller før du har dem i, og spar noen til toppen.

Has på deilig Pavlova og nytes alene eller sammen med gjestene dine :)

Toppes med bær og frukt etter eget ønske og kanskje en Bringebær Curd.

 

Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkremPavlova med bringebærkrem

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

8 kommentarer

  • Reply
    Mona
    29. april 2016 at 13:33

    Må man ha i eddik for å lage pavlova? Eller er det bare for bringebærsmaken?:)
    Nydelig kake!!

    • Reply
      Tove Holter
      29. april 2016 at 17:33

      Takk, Mona. :)
      Jeg har lært at eddik og maizena has i for en mer stabil Pavlova.
      At jeg bruker bringebæreddik, er for smaken (ikke at det smaker så veldig mye av den).
      Du kan selvfølgelig prøve uten, men da vet jeg ikke hvordan den blir.

  • Reply
    Veronica
    13. mai 2016 at 15:45

    Kan man bruke noe annet enn mascarpone? Får ikke tak i det på disse kanter:-)

    • Reply
      Tove Holter
      14. mai 2016 at 08:25

      Det kan du helt sikkert Veronica. Jeg ville kanskje prøvd med romteperert Philadelphia naturell.
      Kremen kan også lages veldig enkelt. Jeg skulle ha med denne kaken i en konfirmasjon, og kremen skilte seg når jeg lagde den. Dette var rett før vi skulle dra og jeg endte dermed opp med en krem lagd av stivpisket kremfløte med sukker og vanilje. Den ble også veldig god :)

  • Reply
    Ida Mari
    13. mai 2016 at 19:08

    Heisann! Kan kaken og kremen lages klare dagen før servering, men vente med å ha kremen på kaka før like før? Eller må kremen brukes like etter den er laget?:)

    • Reply
      Tove Holter
      14. mai 2016 at 08:28

      Hei Ida Mari. :)
      Jeg lager bunnen dagen før (har også lagd den to dager før den skal brukes).
      Kremen lager jeg samme dag.

  • Reply
    Gøril Frette
    7. mai 2017 at 11:01

    Bribgebæreddik, kor er det mulig å få tak i det ?

    • Reply
      admin
      7. mai 2017 at 20:53

      Den finner du i matbutikken, Gøril.

    legg igjen en kommentar