Pikekyss med salt på toppen
Glutenfri Kakeboka Tilbehør

Pikekyss med salt på toppen

Pikekyss med salt på toppen er kanskje ikke den mest vanligste kombinasjonen, men liker du det salte mot det søte, er dette en morsom måte å servere det på.

Disse pikekyssene lagde jeg til den festpyntede sjokoladekaken min. Planen var å ha noen av disse på toppen av kaken, men pyntingen tok en litt annen vei enn planlagt og dermed ble disse skrinlagt for et øyeblikk.

Disse pikekyssene er farget med brun farge. Dette fordi de skulle være på toppen av sjokoladekaken.

Jeg fant raskt en annen måte å bruke dem på; Pikekyss med salt, iskrem, kjeks og blåbær = kjempegod dessert.

  • 2 eggehviter
  • 100 g sukker
  • Knust maldonsalt

Sett ovnen på 180 grader. Senk den til 140 når du setter inn pikekyssene.
Pisk eggehvitene og sukker stivt, i ca. 10 minutter. Ha i litt og litt av sukkeret når eggehvitene begynner å skumme.
Knus saltet. Jeg brukte en morter.

Ha marengsen i sprøytepose og fordel ønsket størrelse på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over ønsket mengde salt.

Stekes på 140 grader i 1 time. Skru av ovnen og la døren stå på gløtt (Legg en gryteklut imellom døra) til ovnen er avkjølt.

Jeg stekte noen med salt og noen uten salt, og som du ser av bildene, blir det små hull i pikekyssene med salt.

Pikekyss med salt på toppen

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar