Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake ble min bursdagskake til kollegene i år.
Alle på jobben har med kake når de har bursdag. Jeg fylte 45 skjærtorsdag, og den dagen ble det ikke noe kake på mine kolleger. I går derimot, hadde jeg med denne kaken, og etter å ha brukt et par timer ++ på den, håpte jeg den ville falle i smak.

Kakebunnen er tatt utgangspunkt i av min fløyelsmyke sjokoladekake i langpanne.
Da denne kaken skulle bakes i en rund form (22 cm) og ikke i en langpanne, måtte jeg ta fram kalkulatoren for å finne mengde ingredienser for å passe denne.

Jeg ville ha en kake med tre lag, og denne ble høy. Kanskje litt for høy med tanke på tilbakemeldingene om for mye kakebunn som vi fikk i Kakekrigen, men jeg har dynket, så jeg håper det allikevel ikke skal gjøre så altfor mye.

Denne kakebunnen ble lagd av

  • 4 egg
  • 2 eggeplommer
  • 200 g brun farin
  • 260 g mel
  • 20 g bakekakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl kefir
  • 200 g smeltet smør
  • 60 g smeltet hvit kokesjokolade
  • 140 g smeltet 70% kokesjokolade

Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladene til de har smeltet.
Pisk egg, eggeplommer og brun farin godt. Tilsett deretter det tørre (mel, bakepulver og natron) og det våte (kefir og sjokoladesmør) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd form og stek midt i ovnen på 170 grader i ca. 1 time.

Avkjøles.

Kaken ble litt buet på toppen, så jeg valgte å skjære av litt av den.

Mens kaken er i ovnen, kan mandelkulene lages, og disse lagde jeg av

  • 150 g mandler
  • 60 g dadler uten stein
  • 100 g smeltet melkesjokolade (Man kan øke mengden sjokolade litt. Jeg valgte å bruke så lite som mulig, men akkurat nok til at jeg fikk formet kuler uten at de smuldret i henda mine).

Mal mandler og dadler sammen med stavmikseren. Bland deretter inn den smeltede melkesjokoladen. Lag kuler.

Da kulene ble litt kjedelige av utseende, valgte jeg å bruke et pulver for å få litt farge på dem.

Kremen jeg lagde til kaken var litt i det meste laget for min del. Jeg hadde to tynne lag med krem inni kaken og et tynt rundt kanten. På toppen er det et litt tykkere lag for at kulene skulle sitte godt.

Jeg skriver ned alt jeg brukte i tilfelle andre har lyst til å bruke resten av kremen til mere pynt eller tykkere lag inni kaken, men av ingredienslisten nedenfor trenger man bare 2/3 hvis man skal pynte den sånn som jeg gjorde det.

Kremen ble lagd av

  • 6 dl kremfløte
  • 100 g brun farin
  • 600 g 55% kokesjokolade
  • 300 g romtemperert Philadelphia
  • 200 g siktet melis
  • Ca. 1 dl Cuba Caramel (kan sløyfes)

Kok opp kremfløte og brun farin. Sørg for at sukkeret smelter. Ta kjelen av platen og ha sjokoladen oppi. Rør til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur før Philadelphia og melis piskes inn.

Jeg hadde kjøpt inn en likør som jeg hadde planer om å dynke bunnen med, men endte heller opp med å bruke litt av den i kremen. Velger du å bruke den i kremen, anbefaler jeg å smake deg fram. Husk også at den da ikke lenger er så barnevennlig.

Som annen pynt i tillegg til mandelkulene, valgte jeg å bruke hakkede peanøtter lags siden og på toppen av kaken for et salt innslag + smeltet melkesjokolade for litt morsom effekt.

Dynk

  • vann
  • brun farin

Kok opp vann og brun farin og rør til sukkeret har smeltet. Avkjøl.
Mengde sukker i forhold til vann bestemmer du selv. Smak deg fram slik at den ikke blir for søt. Mengde vann avgjør om hvor mye du ønsker å dynke kaken.

Kakekonklusjon: Den er best romtemperert.
Jeg savnet mere peanøtter. Gjerne ett eller flere lag inni kaken. I tillegg klarte jeg ikke la være å tenkte på om det hadde vært godt med et tynt lag syltetøy (kanskje aprikos) inni kaken også. Skal jeg pynte kaken med disse kulene igjen, vil jeg lage dem slik jeg har gjort i dette innlegget om mandelkuler. Dette fordi smaken av melkesjokolade tok litt overhånd.
En mente at kaken så mektig ut, men var lettere enn den så ut. En annen slet seg gjennom kakestykket sitt fordi den var for mektig etter hans smak. Resten av oss spiste et stykke til «frokost» og ett kl. 13.00. Kaken falt altså i smak hos mine kolleger, men vi var enige om at et stykke holdt av gangen, fordi den var litt mektig.
Det var ikke så mye igjen av kaken når jeg kom hjem, men nok til at jeg fikk tatt et bilde av et kakestykke. 🙂

Kakedekorasjon / Kaketopp / Cake Topper 
Av og til kan en Cake Topper / Kaketopp utgjøre hele forskjellen på en kake. Jeg selger kaketopp til kaker, og du kan lese mer om hvordan stase opp kaken din på denne siden.

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

Festpyntet sjokoladekake

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk