fbpx
Kyllinggryte
Hovedrett Kokeboka Suppe

Kyllinggryte

Kyllingryte – Lettvint kyllinggryte med mye smak, setter vi pris på her i huset.
Styrken på gryta regulerer du ved å bruke mer eller mindre frø fra chiliene.

4 – 6 porsjoner kyllinggryte
  • 5 fedd finhakket hvitløk
  • 4 sjalottløk
  • 2 røde chili (1 med frø og 1 uten frø)
  • 3 ss smør
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 2 bokser hakkede tomater (2 x 400 g)
  • 3 gulrøtter i biter
  • ½ kålrot i biter
  • 2 fennikel i biter
  • 2 ts karri
  • 1 ss sukker
  • 1 dl vann
  • Smake til med salt
  • Kyllingfilet i biter – ønsket mengde

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Fres dette noen minutter i smør på middels varme til blankt. Det skal ikke få farge.

Ha i kokosmelk og hakkede tomater (på boks) og kok opp.

Del opp grønnsakene. Gulrot, kålrot og fennikel bør være i noenlunde like størrelser pga. koketiden.

Ha oppi grønnsakene, karri, sukker og vann. La koke til grønnsakene er møre.

Mens gryte koker steker du kyllingbitene for seg. Om du ønsker å bruke hel grillet kylling, går det også an. Ha da kyllingbitene i gryta mot slutten av koketiden slik at de blir gjennomvarme.

Serveres med godt brød til, som f.eks. dette luftige eksemplaret.

Kyllinggryte

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar