Kyllinggryte
Hovedrett Kokeboka Suppe

Kyllinggryte

Lettvint kyllinggryte med mye smak, setter vi pris på her i huset.
Styrken på gryta regulerer du ved å bruke mer eller mindre frø fra chiliene.

4 – 6 porsjoner kyllinggryte

  • 5 fedd finhakket hvitløk
  • 4 sjalottløk
  • 2 røde chili (1 med frø og 1 uten frø)
  • 3 ss smør
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 2 bokser hakkede tomater (2 x 400 g)
  • 3 gulrøtter i biter
  • ½ kålrot i biter
  • 2 fennikel i biter
  • 2 ts karri
  • 1 ss sukker
  • 1 dl vann
  • Smake til med salt
  • Kyllingfilet i biter – ønsket mengde

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Fres dette noen minutter i smør på middels varme til blankt. Det skal ikke få farge.

Ha i kokosmelk og hakkede tomater (på boks) og kok opp.

Del opp grønnsakene. Gulrot, kålrot og fennikel bør være i noenlunde like størrelser pga. koketiden.

Ha oppi grønnsakene, karri, sukker og vann. La koke til grønnsakene er møre.

Mens gryte koker steker du kyllingbitene for seg. Om du ønsker å bruke hel grillet kylling, går det også an. Ha da kyllingbitene i gryta mot slutten av koketiden slik at de blir gjennomvarme.

Serveres med godt brød til, som f.eks. dette luftige eksemplaret.

Kyllinggryte

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar