Luftige brod - luftig bakst
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Luftige brød

Luftige brød – gammelt innlegg sett med «nye» øyne…. som passer til det meste.

Vi feiret minstemanns 18-årsdag med pulled pork (etter hans ønske), og til dette serverte jeg noen luftige små brød som jeg har delt med dere i et annet innlegg tidligere. Denne gangen måtte jeg øke mengde mel før jeg ble fornøyd med oppskriften, men siden det gikk fint med mindre mel sist gang, har jeg skrevet 12,5 – 13,5 dl mel. Vent altså med den siste desiliteren til du ser om dette trengs.

Jeg har også endret på mengde gjær. Det holdt med halvparten av tidligere oppgitt mengde (1 pk).

Oppskrift

20 stk. luftig bakst vel verdt et forsøk, ble lagd av

  • 12,5 – 13,5 dl mel
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 5 egg
  • 60 g romteperert smør i biter
  • egg til pensling om du ønsker

Bland mel, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann, egg, og smuldre deretter gjæren i. Ha smøret i til slutt. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 15 minutter.

La deigen heve i 1 time, elte ut og del den opp i emner i ønsket størrelse. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og la etterheve i 1 time. Jeg la alle på et brett (4 x 5). De vokser i hverandre, men jeg synes ikke det gjør noenting. Om du ikke ønsker det, fordeler du dem bare på to brett.

Brødene ble stekt på 220 grader i ca. 14 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med. Mulig du må steke dine litt kortere/lengre.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar