Iskake - kaffeiskake - iskake med kaffesmak - kaffekake
Dessert Kake Kakeboka

Iskake – kaffeiskake

Iskake – kaffeiskake – iskake med kaffesmak…

En kjempegod iskake for deg som liker kaffe.
Før likte jeg ikke kaffe, men etter å ha vært på flere turer til Italia sammen med en venninne, lærte vi oss å like det. Nå drikker jeg flere kopper om dagen, og jeg deler også godsaker jeg har lagd med kaffe med dere; Kaffepavlova, kaffelikør, kaffecookies, vafler med kaffe, i tillegg til å bruke det som smakstilsetning i f.eks. sjokoladekremer.

Nå setter jeg pris på en kopp kaffe… og gjerne i form av en kake.

Om du heller ønsker å ha kaffesmaken i bunnen og beholde ostekakesmaken i ostemassen, lar det seg enkelt gjøre ved å tilsett kaffepulveret i bunnen i stedet for ostemassen. Vet du at du vil få gjester som ikke liker kaffe, kan kaken lages helt uten kaffesmak, og om du fortsatt ønsker smaken av kaffe tilsatt kaken, kan det kanskje lages en karamell/saus med kaffesmak som serveres ved siden av.

Denne iskaken – kaffeiskaken er laget av

Bunnen – Cookiebunn
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 200 g mel

Elt alt sammen, gjerne for hånd, og fordel det i en bakepapirkledd kakeform 24 cm i diameter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Avkjøl før du lager iskremmassen og har den oppå.

Iskaken – kaffeiskaken er laget av
  • 4 dl kremfløte
  • 4 eggeplommer (eggehvitene kan f.eks. brukes til å lage en pavlova eller kanskje pikekyss til å pynte kaken med)
  • 300 g Philadelphia naturell kremost eller annen naturell ost du ønsker
  • 200 g brun farin
  • 2 ts pulverkaffe – jeg brukte av typen espresso – her må du nesten smake deg fram til hvor sterk kaffesmak du ønsker
  • 1 pk daimstrø = 100 g (og enda litt mere daim om du vil pynte kaken som jeg har gjort)

Ha alt foruten daim i en bolle og pisk til du får en luftig og fyldig masse. Rør inn daimstrø eller hakket daim om du vil, eller kanskje du heller vil bruke en annen type sjokolade. Du bestemmer.

Hell over bunnen og sett i fryseren til den er frossen.

Jeg pyntet den med enda mere daim og så drysset jeg litt kakao over.

Dette ble en veldig god kake. Ja, syrligheten fra osten kommer fram i smaken.

Iskake - kaffeiskake - iskake med kaffesmak - kaffekake Iskake - kaffeiskake - iskake med kaffesmak - kaffekake Iskake - kaffeiskake - iskake med kaffesmak - kaffekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar