Cappuccino-vaffel-kaffevaffel-vaffel-med-kaffe-vaffeloppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Kakeboka vaffel

Cappuccino-vafler
vaffeloppskrift med kaffe

Cappuccino-vafler – vafler med kaffe…

Jeg drikker vanligvis bare svart kaffe, men når jeg skal kose meg, drikker jeg som regel en cappuccino, og etter x-antall kopper med dette i sommer, kom idéen om cappuccino-vaffelen.

Jeg har valgt å bruke kaffepulver, men om du ønsker å bruke en kopp ferdigbrygget kaffe i stedet for, gjør du det. Da må du ev. droppe melken.
Hvor sterk du ønsker den, bestemmer du, så smak deg fram.

10 stk. Cappuccino-vafler er laget av

  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ss Espresso Intenso (7) – øk mengden for sterkere kaffesmak
  • 50 g smeltet smør
  • 2 ss creme fraiche
  • 1,5 dl melk (skummet)
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Pisk egg, sukker, vaniljesukker, kanel og kaffepulver godt. Tilsett deretter smeltet smør, creme fraiche, melk, mel og bakepulver.

La svelle om du ønsker det.

Smør vaffeljernet om nødvendig.

Kremen på vaflene fikk et lite dryss kanel på toppen.

Hvordan disse ble spist?
Etter at bildene ble tatt, ble vaflene i tillegg toppet med blåbær, banan og litt jordbærsyltetøy. Skal man kose seg…

Formen på vaflene fikk jeg ved å bruke glass.
Skal de serveres på denne måten, kan man f.eks. gjøre dette først for å få til formen, for så å bruke litt bakepapir og hyssing rundt. Kan tenke meg det blir en fin effekt.

Jeg legger denne vaffelen i kategorien “voksenvaffel”, men hvor voksen den blir i smaken, avgjør hvor sterk du lager den.

Cappuccino-vaffel-kaffevaffel-vaffel-med-kaffe-vaffeloppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar