Brownie med vaniljekrem
Kakeboka Sjokolade

Brownie med vaniljekrem

Brownie med vaniljekrem – Jeg lagde en kjempegod brownie med vaniljekrem her om dagen, og her deler jeg den med deg. Dette er en enklere utgave av varianten med vaniljeostekrem som du finner her.

Brownien er lagd i en for 30 x 40 cm og den er lagd av
  • 400 g smeltet smør
  • 300 g 70% sjokolade
  • 200 g melkesjokolade
  • 8 egg
  • 300 g brun farin
  • 100 g mørk sirup
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g vaniljekrem (kjøpt) – det er plass til mer (dobbel dose) om du skulle ønske det

Smelt smøret, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladene til de smelter.

Pisk egg, brun farin og mørk sirup godt, til sukkeret er oppløst. Det trenger ikke bli eggedosis.
Pisk inn sjokoladesmøret og til slutt mel og bakepulver.

Fordel røren i en bakepapirkledd eller godt smurt form.

Når det gjelder vaniljekremen, hadde jeg den i en sprøytepose og sprøytet kremen i striper i røra. Deretter brukte jeg en gaffel for å lage litt mønster.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter. Den skal disse, virke ustekt når du tar den ut.

Avkjøles.

Kaken er best når den er romtemperert (synes jeg).

Brownie med vaniljekrem Brownie med vaniljekrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar