Vaniljekake-med-jordbar
Kake Kakeboka Marsipan

Vaniljekake med jordbær

Betalt innlegg.

Denne vaniljekaken er fylt og pyntet med masse jordbær. Marsipanen gjør litt ekstra stas på kaken, og gjør den til et flott bidrag til kakebordet i mai.
Kaken ble stekt i en 22 cm form, og den ble høy nok til 4 lag. Den kan selvfølgelig lages i en større form, men da bør man tenke på at steketiden må reduseres noe, og at kaken blir lavere.

Bunnen

  • 200 g romtemperert Bremykt
  • 300 g sukker
  • 4 egg
  • Frø fra 1,5 vaniljestenger
  • 300 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl kefir

Pisk smør, sukker, eggeplommer og vaniljefrø luftig og til den får en kremete konsistens. Dette tar noen minutter. Tilsett deretter, eggehvitene. Pisk godt.
Nå kan mel, bakepulver, natron og kefir tilsettes om hverandre.

Røren has i en bakepairkledd kakeform (str. 22 cm i diameter).

Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 1 time og 15 min. Den lange steketiden skyldes den høye kaken. Da det er forskjell på stekeovnene, anbefaler jeg å sjekke kaken hvert 5. minutt etter at det har gått en time.

Avkjølt kake deles i 4 lag. Vanskelig å dele lagene like store? Bruk målebånd.

Dynk

Kaken er saftig, men det skader ikke å dynke kaken litt. Jeg dynket med most jordbær, en av mine favorittdynk.

  • 200 g jordbær
  • 30 g melis
  • 2 dl vann

Mos alt sammen med en stavmikser. Bruk det du trenger, og la resten være.
Jeg bakte kaken og dynket lagene dagen før kaken ble pyntet. Da var jeg sikker på at jeg var fornøyd med dynkingen.

Krem

  • 7,5 dl kremfløte
  • 7 ss sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 ss jordbærsyltetøy med champagne (kan droppes)

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.
Jordbærsyltetøyet røres inn for hånd i noe av kremen. Jeg valgte å bruke syltetøy for fargen det setter.
Resten av kremen skulle brukes på toppen av kaken, og den ville jeg ha helt hvit.
Ha krem på et lag, fordel friske jordbærbiter oppå og legg på neste lag. Fortsett til toppen er lagt på.

Jordbær inni kaken

  • 500 g jordbær i biter

Med denne mengden jordbær får du fylt kaken.

Smørkrem som brukes rundt kanten av kaken før marsipanen settes på

  • 100 g romtemperert Bremykt
  • 120 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smeltet hvit sjokolade (røres inn for hånd)

Pisk smør, melis og vaniljesukker godt. Rør inn den smeltede hvite sjokoladen for hånd.

Smøres på rundt kanten av kaken før marsipanen settes på. Dette for at marsipanen ikke skal «smelte». Før du smører på denne kremen, er det lurt å skrape av kremen som tyter ut mellom lagene.

Husk at smørkremen blir hard hvis den står lenge i kjøleskapet, så ta den ut en stund før den skal brukes hvis du har satt den inn der.

Dette ble akkurat nok krem for denne høye kaken.

Marsipankant

  • 1 pk ekstra hvit marsipan

Ta mål av kaken (både høyde og rundt) slik at du vet hvor stor kant du trenger.

Planen min var å ha høy nok kant til å komme ca. 0,5 cm over kaken. Da det ikke gikk som jeg hadde planlagt, måtte jeg finne på noe annet, og dermed lagde jeg små båter eller halvmåner om du vil, av marsipanen som ble limt på rundt kanten av kaken. Som lim brukte jeg smørkrem.

Pynt

Kaken ble pyntet med krem, jordbær og blåbær = norske farger.

Vaniljekake med jordbær

Vaniljekake med jordbær

Vaniljekake med jordbær

Vaniljekake med jordbær

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Fjordland som står bak Bremykt.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar