Toves største skolebrød - skolebolle
Bakeboka Gjærbakst Søt gjærbakst

Toves største skolebrød

Toves største skolebrød er inspirert av de store skolebrødene som ble laget på matfestivalen på Strømmen i går.
Dette skolebrødet er lagd så stort som jeg fikk det til inni i min ovn.

Når man sier at noe går unna som varmt hvetebrød… Det skjedde her og nå.

Deigen til dette store skolebrødet er lagd av
  • 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Merk på et bakepapir (baksiden) hvor stort skolebrødet kan være. Da vet du hvor langt ut i kantene du kan få det.

Kjevle en sirkel. Den trenker ikke være så stor. Legg denne sirkelen på bakepapiret. Nå kan deigen trykkes/jobbes fra midten av sirkelen og ut mot kantene. Den skal bli flat på midten og ha kant rundt.
Legg dette på et stekebrett når du er fornøyd. Fylles med vaniljekrem.

La etterheve i en time.

Vaniljekremen
  • Kjøpt eller hjemmelaget. Jeg brukte 500 g kjøpt vaniljekrem. I ettertid ser vi at det var plass til litt mer. Bare litt til.

Stekes midt i ovnen på 210 grader i 15 – 20 minutter. Jeg tok min ut etter 17 minutter. Steketiden avhenger av ovnen. Følg derfor med etter 15 minutter.

Avkjølt skolebrød eller -bolle om du vil, pyntes med ønsket mengde melis og kokos.

Toves største skolebrød - skolebolle Toves største skolebrød - skolebolle Toves største skolebrød - skolebolle Toves største skolebrød - skolebolle

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar