Tomat- og gulrotsuppe
Hovedrett Kakeboka

Tomat- og gulrotsuppe

I dag er det kjøttfri mandag. I huset vårt er det færre tilhengere av den dagen enn det er av kjøttfulle dager, men de vet hvorfor jeg prøver å gjennomføre det, og klager ikke.

Forrige mandag hadde vi tomat- og gulrotsuppe. En enkel suppe som ikke ble av den fløyelsmyke slaget, mye pga alle gulrotbitene i suppa.

Suppa ble servert med pesto- og avocadosnurrer. Kjempegode med mye smør.

Til 4 små porsjoner brukte jeg

  • 200 g rødløk
  • 30 g hvitløk
  • 450 g gulrot
  • 800 g friske tomater
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 potte basilikum
  • 1,5 dl olivenolje
  • 4 dl vann
  • smak til med salt

Jeg hadde alt uten olivenolje, vann, salt og de allerede hakkede tomatene (fra boksen) i en foodprosessor og finhakket alt. Deretter hadde jeg nesten alt (inkludert vann, olje og hakkede tomater, men ikke saltet) i en kjele. Dette kokte i 30 minutter. Deretter brukte jeg stavmikseren for å mose suppa mest mulig, men som nevnt ovenfor, var dette ikke noen fløyelsmyk suppe.

Smak til med salt.

Vil du også servere denne suppa sammen med pesto- og avocadosnurrene, må du begynne med deigen til disse først.

 

Tomat- og gulrotsuppe

Pesto- og avocadosnurr

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar