SnurreBrød
Bakst Brød Hovedrett Kakeboka

SnurreBrød

Brød med snurr, brød med tvist, vridde brød, brød med vri… SnurreBrød.

Advarsel: Dette brødet kan nok gjøre det litt mer fristende å åpne matpakken i lunsjen.

Oppskriften på SnurreBrødet er den samme som for luftige horn. De er bare lagd på en annen måte.

Til 10 brød brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Jeg delte den ferdighevede deigen i ti emner på ca. 130 – 140 gram. Da jeg synes det er vanskelig å rulle ut lange pølser av deigen, kjevlet jeg disse ut i rektangler på str. 40 x 10 cm sånn ca. Deretter rullet jeg dem sammen fra langsiden. Disse lange emnene ble så snurret for å få ønsket form.

Vær forberedt på en lite medgjørlig deig, men ikke gi deg… :)

Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 15 minutter.

Serveres med ønsket pålegg.

Vi spiste dem med philadelphia med gressløk, spinat, ørret, kokt egg, avocado og gressløk.

Brødene som kan brukes til det meste; frokost, lunsj, middag, kvelds, koldtbord… osv.

 

SnurreBrød

SnurreBrød

SnurreBrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar