Hjemmelaget SnickersIs
Dessert Kakeboka Kos

SnickersIs – Hjemmelaget Is med smak av Snickers

Etter å ha lagd en god SnickersKake, kom idéen om å lage en SnickersIs snikende. Dette måtte jo bare bli godt. Det var flere i huset enn bare meg som smakte (joda, jeg lot det være litt igjen til de andre også), og denne isen blir lagd flere ganger.

Begynn med karamellen, sjokoladen og peanøttene.

Det kan se ut som mye jobb, men jeg synes ikke det er det, og liker du snickers, er det verdt jobben..

Til en liter SnickersIs brukte jeg

Basen

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl søt kondensert melk

Piskes luftig.

Karamellen

  • 0,75 dl kremfløte
  • 10 g smør
  • 25 g brunt sukker
  • 25 g hvit sjokolade

Kok opp kremfløte, smør og brunt sukker. La putre noen minutter til riktig karamellkonsistens. Tas av varmen og rør inn den hvite sjokoladen til den smelter. Jeg liker å lage karamellen i en stekepanne.

Det kan jo hende noen ønsker mere karamell enn det jeg brukte, og da er det jo bare å øke mengden ingredienser.

Ønsker man å servere isen med karamell på toppen, trenger man mere karamell.

Sjokoladen

  • 50 g sjokolade
  • 0,5 dl kremfløte

Kok opp kremfløten, ta kjelen av varmen og smelt deretter sjokoladen i den varme fløten ved å røre den inn.

En annen måte å bruke sjokoladen på, er å rive den.

Peanøtter

  • Finhakk 30 g peanøtter eller mer om man skulle ønske det

Jeg brukte to 0,5 liters engangsbokser kjøpt på Clas Ohlson. Legg basen (kremen), karamell, sjokolade og peanøtter lagvis i boksen. Jeg liker å bruke sprøyteposer/kremposer når jeg skal fordele sjokoladen og karamellen.

Settes i fryseren når boksen er full.

denne isen ble servert med hakkede peanøtter karamellaus og revet sjokolade.

 

Jeg brukte to bokser á 0,5 dl, så totalt fikk jeg 1 liter iskrem.

 

Jeg var spent på om det ville bli noen iskrystaller i isen, da jeg ikke rørte i den. Det ble ingen røring og heller ingen iskrystaller.

 

Hjemmelaget SnickersIs

Hjemmelaget SnickersIs

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar