Smashing Pavlova med peanøtter og krem - pavlova med smash
Kakeboka Pavlova Sjokolade

Smashing sjokoladepavlova med peanøtter og krem

Smashing sjokoladepavlova med peanøtter og krem, ble en veldig søt kake. Ikke det at den ikke ble god, men jeg skulle ønske meg noe mer syrlig til denne kaken. Det går enten an å servere blåbær til, eller så kan man f.eks. redusere sukkermengden i kaken.

Etter å ha lagd noen porsjoner med hjemmelaget iskrem, hadde jeg plutselig 12 eggehviter til overs. Valget for hva disse skulle brukes til, ble enkelt å ta. Jeg lagde to like bunner med hakket sjokolade i, og så lot jeg tilfeldighetene råde til hva jeg skulle bruke den til. Det tok ikke lange tiden før Tines Pavlova med smash lyste mot meg på nettet. Dette måtte jeg også prøve.

Du finner også en annen variant av pavlova med smash her.

Smashing sjokoladepavlova er lagd av
  • 6 eggehviter
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 3 ts bringebæreddik
  • 100 g lys kokesjokolade i biter

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 7 minutter. Ha i maizena mot slutten av piskingen. Jeg har tidligere pleid å røre inn eddiken for å hånd, men hadde den i mens kjøkkenmaskinen gikk. Det gikk bra det også.
Rør inn sjokoladebitene til slutt for hånd.

Fordel marengsen på et bakepapikledd stekebrett.

Stekes på 140 grader i en time. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

På toppen finner du
  • 3 dl kremfløte (denne trenger ikke sukker)
  • 250 g (1/2) pk. vaniljekrem (kjøpt) – bruk mer om du ønsker det
  • Litt smeltet sjokolade
  • Karamellsaus
  • Smash
  • Hakkede peanøtter

Stivpisk kremfløten og fordel på marengsbunnen. Fordel vaniljekremen over kremen. Legg på Smash og peanøtter og ha på karamellsaus og smeltet sjokolade om du ønsker.

Smashing Pavlova med peanøtter og krem - pavlova med smash

Smashing Pavlova med peanøtter og krem - pavlova med smash

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

1 Comment

  • Reply
    Trine Ernstsen
    13. mai 2018 at 10:27

    Hei Tove!
    Nydelig kake – salt og søtt i uslåelig kombinasjon :-) Nå som det nærmer seg 17. mai, kan du kjøre en «ønske-reprise» med en Pavlova-leksjon, der du oppsummerer dine hittil aller beste tips for å lykkes med pavlovaen?
    Vi er fortsatt noen der ute som sliter med å få den riktig til…. For seig, for myk, maizenna eller eddik – eller ingen av delene? Gamle egg, ferske egg, salt i eggehvitene, varmluft?
    Du som har bakt såpass mange nydelige varianter, har garantert mange erfaringer å dele.
    Håpefull hilsen Trine.

  • legg igjen en kommentar