smabrod
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Småbrød

Disse brødene spiste vi til linsegryta vi hadde i går.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til disse nanbrødene, men gjorde noen små endringer. I tillegg droppet jeg korianderen. Om du ønsker å ha dette i, gjør du det.

Oppskriften er nok til mange småbrød som dekker et bakepapirkledd stekebrett, med litt luft mellom dem.

  • 500 g mel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 350 g yoghurt naturell (jeg brukte gresk type fra Synnøve Finden)
  • 150 g romtemperert smør i biter
  • 1 egg
  • 25 g fersk gjær

Bland mel, sukker og salt før du blander dette igjen med yoghurten. Elt deretter inn smeltet smør og egg før du smuldrer inn den ferske gjæren. Deigen ble eltet i 10 minutter. Siden jeg hadde dårlig tid, lot jeg ikke deigen heve. Det gikk fint og vi ble fornøyde med resultatet, men jeg anbefaler heving.

Del deigen i mange små deler og trill dem som en bolle. Legges på stekebrettet og trykkes flat.

Brødene stekes midt i ovnen på 200 gader i ca. 15 – 18 minutter.

Småbrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar