fbpx
Dessert Kake Kakeboka

Sjokoladefløyel

Denne sjokoladekaken er rask å lage, det som tar tid, er at den må stå i fryseren noen timer før servering samt tiningen etterpå. Grunnen til at jeg fryser den, er at da får jeg den hel ut av formen og pent over på et fat. En sjokoladekake som kjennes som fløyel i munnen. Nam :)

Denne kaken kan minne om delfiakake, men den er langt fra så mektig som den. Kaken er delt i to, hvor nedre lag består av kjeks og nøtter i tillegg til sjokoladekremen. Dette for å få en liten følelse av kakebunn.

Denne kaken ble lagt i en kakeform som er 18 cm i diameter og den består av

  • 300 gr økologisk sjokolade 60%
  • 3 dl kremfløte
  • 70 gr cashew nøtter
  • 50 gr ritz kjeks

Sjokoladen ble smeltet over vannbad, og mens den stod til avkjøling (på kjøkkenbenken), pisket jeg krem av kremfløten, og knuste kjeks og nøtter med stavmikseren.

Romtemperert sjokolade ble så rørt forsiktig inn i kremen. Knuste kjeks og nøtter ble rørt inn i halvparten av sjokoladekremen, og dette ble bunnen i kaken min.

Formen ble kledd med bakepapir i bunnen, før jeg hadde i nøtte-kjeks-sjokoladekremen først, for så å ha resten av sjokoladekremen (den uten nøtter og kjeks) på toppen. Kaken ble satt i fryseren i 6 timer før jeg tok den ut.

For å få kaken ut av formen, dyppet jeg kantene forsiktig i varmt vann. Bare litt av gangen. Unngå å få vann inni kakeformen. Når runden er tatt, kan kaken løsnes fra formen og legges på et kakefat. Jeg gjorde dette på kvelden, og kaken ble servert dagen etterpå. Den er absolutt best romtemperert.

Jeg serverte den med en sjokoladekrem/saus som jeg lagde av

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 gr økologisk sjokolade 60%

Kremfløten ble kokt opp og sjokoladen smeltet i den varme kremfløten.

Kaken ble toppet med bringebær. Den gjør seg nok også godt med bringebærsaus (tips fra min søster).

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel6

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel7

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel8

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel3

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel2

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel1

Sjokoladekake med Ritz og Cashew - Sjokoladefloyel

Inspirasjonen kommer fra et sjokoladeprogram jeg så med mesterkokken Heston.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Hege
    24. juli 2014 at 06:54

    God kake

    • Reply
      Tove
      25. juli 2014 at 23:14

      Takk, Hege :)

    legg igjen en kommentar