Saltkokte poteter
Hovedrett Kakeboka Tilbehør

Saltkokte poteter

For noen uker siden, leste jeg om saltkokte poteter i et ukeblad (Allers nr. 32). Dette syntes jeg hørtes spennende ut, og planla saltkokte poteter til middagen neste dag. “Problemet” var at jeg ikke rakk hjem for å lage middagen, så jeg måtte forklare mannen i huset om planen med potetene. Idéen var god, men gjennomføringen var ganske grisete. “Problemet” jeg nå snakker om var ikke mitt, men de som måtte koke potetene i dette saltvannet var ikke så veldig glade for oppgaven.

Skal du lage dette, må du regne med gris på kjøkkenet, og salt overalt. I tillegg må du huske på å skylle av saltet av potetene før du serverer dem. Dette lærte vi ved å ikke skylle dem først… :)

Kok ønsket antall poteter i en kjele med vann og mye salt. Hos oss ble det brukt

  • ca. 20 poteter (mellomstore)
  • 750 gr salt
  • nok vann til å dekke potetene

Poteter og salt has i kjelen først. Hell så over vannet. Kok til potetene er møre. Anbefaler å skylle av saltet før servering.

Ønsker du ikke å skylle av alt saltet, fordi du skal spise potetene med skallet på, bør du smake deg fram :)

Saltkokte poteter

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Elisabeth Antonsen
    11. desember 2013 at 22:49

    Slike poteter spiste jeg mye da jeg bodde på kanariøyene. Smaker deilig med den sterke kanariske mojo – sausen. Lages både rød og grønn….

    • Reply
      Tove
      12. desember 2013 at 20:33

      Takk for tips, Elisebeth :)

    legg igjen en kommentar