Saftig pai med smaker fra Italia

Sist jeg lagde pai, nevnte jeg at neste pai jeg skulle lage kanskje ville bli noe med smak av Italia.

Tomater er en av ingrediensene som minner meg om italiensk mat, men mine barn spiser ikke tomat. Utfordringen ble da å få til en pai som ungene også ville spise, men uten tomater. Hadde det vært spor etter tomater i paien, ville jeg helt klart ødelagt all sjanse for at de ville smake på den.

Dagens pai (14 små paier) ble derfor uten tomater, men med mye annet godt

  • 2 pk NÅ paibunn fra Tine
  • 65 gr babyspinat (1 liten pose)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 8 grener/blomster basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk Salame Napoli (70 gr) (i biter)
  • 100 gr parmaskinke (i biter)
  • 11 egg
  • 250 gr revet ost (Norvegia 4 oster)
  • 150 gr parmesan i biter
  • pinjekjerner

Ha hvitløk, løk, basilikum og olje i stavmikseren. Hakkes i så små biter som ønskelig. Freses så i panna sammen med kuttet Salame Napoli.

Visp egg, og ha i ost, parmaskinke og «Napoliblandingen». Pinjekjernene kan enten has i eggeblandingen eller brukes til å toppe paien med.

Spinaten har jeg oppi paibunnen både før og etter egge-/osteblandingen.

Stekes på 200 grader i ca 20 minutter.

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk