Pai
Forrett Hovedrett Kakeboka

Saftig pai med smaker fra Italia

Sist jeg lagde pai, nevnte jeg at neste pai jeg skulle lage kanskje ville bli noe med smak av Italia.

Tomater er en av ingrediensene som minner meg om italiensk mat, men mine barn spiser ikke tomat. Utfordringen ble da å få til en pai som ungene også ville spise, men uten tomater. Hadde det vært spor etter tomater i paien, ville jeg helt klart ødelagt all sjanse for at de ville smake på den.

Dagens pai (14 små paier) ble derfor uten tomater, men med mye annet godt

  • 2 pk NÅ paibunn fra Tine
  • 65 gr babyspinat (1 liten pose)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 8 grener/blomster basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk Salame Napoli (70 gr) (i biter)
  • 100 gr parmaskinke (i biter)
  • 11 egg
  • 250 gr revet ost (Norvegia 4 oster)
  • 150 gr parmesan i biter
  • pinjekjerner

Ha hvitløk, løk, basilikum og olje i stavmikseren. Hakkes i så små biter som ønskelig. Freses så i panna sammen med kuttet Salame Napoli.

Visp egg, og ha i ost, parmaskinke og “Napoliblandingen”. Pinjekjernene kan enten has i eggeblandingen eller brukes til å toppe paien med.

Spinaten har jeg oppi paibunnen både før og etter egge-/osteblandingen.

Stekes på 200 grader i ca 20 minutter.

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

Pai med italienske smaker

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

4 kommentarer

  • Reply
    Ann Kristin
    28. november 2012 at 21:31

    Dette så utrolig “digg” ut :-)

    • Reply
      Tove
      29. november 2012 at 08:31

      Den var det :)

  • Reply
    Anders
    29. november 2012 at 20:18

    Hvorfor ferdig paideig? Det er jo kjempelett å lage.

    Pai med spinat, feta, potet, og rødløk er også kjempegodt, det bør du prøve :)

    • Reply
      Tove
      30. november 2012 at 07:13

      Dette hørtes godt ut, Anders. Det kan nok hende vi prøver det. Takk :)
      Ferdig paideig bruker jeg rett og slett fordi jeg ikke har funnet en oppskrift som gir like godt resultat enda; lett, luftig og sprø i kantene. De oppskriftene jeg har prøvd selv, har deigen endt opp med å bli tung, hard og sprø i kantene.
      Den dagen jeg klarer å lage en deig med samme gode resultat el.l., vil jeg gjøre det selv. Tips mottas med takk :)

    legg igjen en kommentar