Saftig eplekake
Dessert I fokus Kake Kakeboka Utfordring og konkurranse

Saftig eplekake

Dette skrev jeg 30. november i fjor; «I forbindelse med en konkurranse som har gått på Aperitif.no, har jeg bakt noen… eplekaker både i langpanne og runde former. Etter baking, smaking og synsing, har jeg kommet fram til den perfekte eplekake. Den har jeg ikke bakt enda, men den er en liten kombinasjon av noen jeg har bakt. Innlegg om denne kommer når den er prøvebakt :)»

Det tok litt tid før kaken ble prøvebakt, men i går luktet det deilig eplekake her i huset. Dette er en kjempegod og saftig eplekake. Nytes lun og fersk og kanskje sammen med is, krem eller vaniljekesam.

Denne saftige eplekaken er en kombinasjon av oppskriftene sprø eplekake og marmorert eplekake.

 

17.10.2014; Hurra!!! Denne kaken ble kåret som Norges beste bakst i en konkurranse i regi av Bremykt steke og bake.

 

Til denne kaken, som ble lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm) brukte jeg

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 7 dl mel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 dl skummet melk
  • 150 gr smeltet smør (Bremykt)
  • Mos av 4 epler (most med stavmikser)
  • Eplebiter av 3 epler

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra.

Den sprø toppen bestod av

  • 2 ts kanel
  • 50 gr brunt sukker
  • 6 bixit kjeks

Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover røra.

Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.

Saftig eplekake4

Saftig eplekake6

Saftig eplekake3

Saftig eplekake

Dekk kaken helt med kjeks-sukker-og-kanelpulveret.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

14 kommentarer

  • Reply
    Jeanette S.
    29. august 2014 at 10:15

    Hei!
    Denne så digg ut! Skal lage denne i ettermiddag til fredagskos. :) Gleder meg allerede. Yummi! :) Klem fra Jeanette.

    • Reply
      Tove
      1. september 2014 at 20:57

      Håper den falt i smak, Jeanette :)

  • Reply
    Ane Beate
    11. september 2014 at 10:10

    Det er ett stort problem med denne kaken! Den er altfor god!! :-)

    • Reply
      Tove
      14. september 2014 at 11:48

      Det var da forferdelig leit, Ane Beate :)

  • Reply
    Jeanette S.
    14. september 2014 at 13:48

    Hei. Den ble veldig god. Takk for oppskrift. Fikk masse skryt på jobb om at den var sååå god. Tenkte lage den i ettermiddag. Overraske med kake på en mandag, kanskje ;-) den var deilig litt lunken og med vaniljeis til.

    • Reply
      Tove
      15. september 2014 at 07:36

      Bare hyggelig, Jeanette :)

  • Reply
    vero hi
    18. oktober 2014 at 16:31

    Hei Tove, jeg holder på å bake kaken til mine gjester, har smakt på røren…uiiiii, så godt ;) kommer med tilbake melding :)

    • Reply
      Tove
      19. oktober 2014 at 14:50

      Håper det gikk bra med kaken, Vero :)

  • Reply
    Heidi Bareksten
    20. oktober 2014 at 21:47

    Sønnen: «Denne var himmelsk!» Datteren (som ikke liker eplekake): «Den var kjempegod». Vi er enige; veldig godt :-))

    • Reply
      Tove
      21. oktober 2014 at 19:47

      Så morsomt, Heidi. :)

  • Reply
    Toril
    21. oktober 2014 at 15:23

    Denne kaka hørtes fryktelig god ut! Må prøves! Men jeg må ha det inn med teskje; skal man koke mos av fire epler og ta de i stavmixer etterpå, eller tar man de rett i stavmixer’n?;-)

    • Reply
      Tove
      21. oktober 2014 at 19:49

      Takk, Toril. Jeg moser råe epler, uten å koke de først. :)

  • Reply
    Demi
    1. november 2014 at 00:15

    Beste eplekaken ever!!

    • Reply
      Tove
      2. november 2014 at 11:22

      Takk, Demi :)

    legg igjen en kommentar