Dessert Kake Kokebok

Saftig banankake

Denne banankaken er bakt med inspirasjon fra mannen min sin dessert. Joda, han lager også mat. Han er grillspesialisten her i huset, så på sommeren holder jeg meg i bakgrunnen med tilbehøret mitt :)
Desserten han pleier å lage, er grillet banan (halve bananer delt på langs og med skallet på), og så pensler han disse med en blanding av rom, kanel og honning ev. brun farin. Disse serveres varme og med iskrem. Nam.

Tilbake til kaken…

Denne er bakt i en brødform (normal størrelse, om det finnes noe sånt) og den er lagd av

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g brun farin
  • 3 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 200 g mel
  • 0,25 dl rom (Captain Morgan)
  • 2 store bananer, most helt eller med biter (350 g uten skall)

Pisk smør, brun farin og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Ha så i det tørre (natron, kanel og mel) og rom før du tilslutt har i de moste bananene. Jeg moste ikke bananene helt. Jeg lot det være igjen noen biter.

Fordel røren i en bakepapirkledd brødform. Dette er en stor røre, så la bakepapiret gå litt over kantene.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 170 grader i 1 time og 10 minutter. Huska at alle ovner er forskjellige, så det kan hende steketiden blir annerledes i din ovn.

Serveres f.eks. med iskrem, eller kanskje med et lag Nugatti. Om det var godt? Jepp :)

Bildene ble tatt mens minstemann (nå 18 år) ventet nede i bilen klar for øvelseskjøring, så den planlagte sjokoladesausen på toppen av isen ble glemt…

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar