Pepperkaker

Betalt innlegg.

Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.

Denne deigen gir ca. 40 pepperkaker og den bør lages dagen i forveien.

  • 80 g mørk sirup
  • 150 g sukker
  • 0,5 dl kremfløte
  • 150 g Bremykt
  • 350 g mel
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt sort pepper
  • 1 ts natron
  • 1 eggeplomme

Smelt sirup, sukker i kremfløten. Når sukkeret er smeltet tas kjelen av varmen og smøret røres inn litt og litt.

Bland karamellen med det tørre (mel, kanel, ingefær, pepper og natron) og elt godt. Elt inn en eggeplommen til slutt.

Sett deigen kaldt til neste dag.

Bruk lite mel når deigen kjevles ut for å lage pepperkakene.

Pepperkakene stekes midt i ovnen på 170 grader i 8 – 10 minutter.

Steketiden avhenger av hvor tykke/tynne pepperkakene er, og hvor sprø eller myke man ønsker dem.

 

Pepperkaker Pepperkaker Pepperkaker Pepperkaker

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk