Pavlova-med-sjokoladekrem
Dessert Kake Kakeboka Pavlova

Pavlova med sjokoladekrem og friske bær

Pavlova med sjokoladekrem og friske bær

Joda, du leser riktig. Nok en Pavlova er nå å finne her inne, og det blir sikkert ikke den siste. Denne Pavlovaen er med en luftig sjokoladekrem, og den falt i god smak hos de som fikk den med seg hjem etter at jeg var ferdig med baking og hadde fått tatt bilder.

Planen var å lage en Pavlova med sjokolade i selve bunnen. Jeg rørte inn smeltet sjokolade i marengsen, slik at den fikk striper av sjokolade. Deretter ble den stekt som jeg pleier, men den ble ikke god. Dermed var det tilbake til kjøkkenbenken for å finne en annen løsning på en kombinasjon av Pavlova og sjokolade.
Resultatet kan du lese om nedenfor.

Pavlova
  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts bringebæreddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse) i flere omganger oppå hverandre. Lag gjerne en kant på toppen, da blir det plass til flere godsaker.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

Sjokoladekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 kokesjokolade 70%
  • 1 kokesjokolade hvit
  • 4 eggplommer

Ha kremfløten og smøret i en kjele. Kok opp. Ta kjelene av varmen og ha sjokoladen oppi. Rør til alt er smeltet. Ha så i en og en eggeplomme og rør godt. Sett kaldt når den er romtemperert. Denne kan godt lages dagen i forveien, så slipper du å trippe foran kjøleskapet mens den avkjøles…

Kremen piskes stiv når den er kald.

Krem
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker

Kremfløten piskes stiv med sukkeret.

Bær

Ønsket mengde jordbær, bringebær og blåbær

Pynt

Blader fra sitronmelisse

Sjokoladesaus
  • 0,5 dl kremfløte
  • 50 g kokesjokolade 70%

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og rør til sjokoladen har smeltet.
Denne stivner litt når den avkjøles. Bør brukes mens litt lunken.

Tips: Ha sausen i en sprøytepose og klipp et lite hull. Dermed har du bedre kontroll på den.

 

Pavlova med sjokoladekrem og bær

Pavlova med sjokoladekrem og bær

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar