pasta-carbonara
Hovedrett Kakeboka Pasta

Pasta Carbonara med kantarell

Pasta Carbonara er en gjenganger her i huset. Den dukker opp på bordet i mange forskjellige varianter, noen ganger bedre enn andre, og denne gangen ble det en som er verdt å dele.

Først la jeg bacon i stekovnen. Dette ble stekt på 180 grader i 30 minutter. Ønsker du et mindre sprøtt bacon, reduserer du steketiden.
Jeg legger baconet på et bakepapirkledd stekebrett. Deretter legger jeg et bakepapir oppå baconet igjen, slik at det blir liggende mellom to bakeark.
Dette gjør at det oser mindre, og jeg har mer kontroll på stekingen.

… så stekte jeg

  • 100 g rødløk
  • 150 g kantarell

… i litt smør.

Spaghettien kokte mens jeg lagde sausen, og den er lagd av

  • 4 eggeplommer
  • 100 g revet parmesan
  • 1 dl melk
  • 5 ss med spaghettivann
  • ønsket mengde salt

Bland alt godt.
Når spaghettien (til 4 personer) er ferdigkokt, helles vannet av, og spaghettien has tilbake i kjelen. Hell i sausen og bland godt. Skal du servere med en gang, holder det med 5 ss pastavann, men ta gjerne litt til side før du heller resten av vannet i vasken. Da har du litt ekstra om spaghettien skulle bli tørr før alle rekker å sette seg til bords.

Bland deretter inn løk og kantarell og topp med revet parmesan og sprøstekt bacon.

Pasta CarbonaraPasta Carbonara

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar