Mammavaffel-havrevaffel-havregrynsvaffel-vaffel-med-havregryn - vaffeloppskrift Idefull - inspirert av Tove Holter
Kakeboka vaffel

Mammavaffel – Havrevaffel

Mammavafler – havrevafler – havregrøt i vaffelform

Guttas favorittgrøt når de vokste opp var mammagrøt (havregrøt), og dette måtte jeg nå prøve i form av vaffel. Kanel i vaffelen og smør og sukker som pålegg = jeg vil si jeg klarte å gjenskape smaken av grøten ganske bra.

I min barndom, var smør og sukker var det eneste jeg pleide å ha på vaffelen, det vil si, helt til jeg oppdaget hvor godt det var med Nugatti på vaffelen.
Nå prøvde jeg sukker på vaffelen igjen, og barndomsminnenes vaffelspising kom strømmende på.

20 stk. mammavafler er lagd av

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 boks creme fraiche
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts kanel (2 ts = mye kanelsmak)
  • 1 ts natron
  • 300 g lettkokte havregryn
  • 6 dl vann
  • 150 g hvetemel

Bløtlegg leggkokte havregryn i vannet. Jeg lot dette stå i 2 timer før jeg hadde det i vaffelrøra.
Pisk egg, sukker, vaniljesukker godt. Bland inn creme fraiche, smeltet smør, kanel, natron og hvetemel før du har i vanntrukne havregryn til slutt.

Smør jernet om nødvendig før steking.

Jeg prøvestekte røra uten hvetemelet først. Det går an, men vaflene ble veldig tynne og slappe, og derfor valgte jeg å tilsette hvetemel i røra.
Noe som gjorde at vaflene ble litt fastere i konsistensen.

Mammavaffel-havrevaffel-havregrynsvaffel-vaffel-med-havregryn - vaffeloppskrift Idefull - inspirert av Tove Holter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar