Macron - Liten ostekake - munnfull ostekake - Tove Holter - Oppskrift Idefull - Toves matglede
Kakeboka Makroner

Makroner med ostekakesmak –
Liten ostekake

For litt over en uke siden, bestemte jeg meg for å prøve å lage en makron med ostekakefyll. Denne lille ostekaken skulle vise seg å bli et prøve- og feileprosjekt gjennom hele uken som har gått.

Nå har jeg kommet fram til en ostekrem (mousse) jeg er fornøyd med, og som jeg mener passer i en makron. Jeg hadde også litt jordbærsyltetøy i midten av ostemassen. For å unngå at makronene raskt blir myke, bør ikke syltetøyet (om du velger å bruke dette) komme i kontakt med dem. Dette gjelder om de skal stå en stund.

Oppskrift og framgangsmåte på makroner finner du her.

Oppskrift på ostekakefyllet til makroner med ostekakesmak som jeg har kommet fram til (fjerde forsøket)

  • 2,5 plater gelatin (ca. 4 g)
  • 300 g Philadelphia naturell (ikke light)
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g Creme fraiche (ikke lett)
  • 70 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • ca, 3 ss kokvarmt vann til å smelte gelatinen med

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Pisk Philadelphia, kremfløte, Creme fraiche, sukker og vaniljesukker.
Før kremen begynner å tykne, og mens kjøkkenmaskinen fortsatt går = Klem av vannet av gelatinen og rør den ut i kokvarmt vann.
Når kremen begynner å tykne piskes den smeltede gelatinen inn i kremen. Hell gjerne i en tynn stråle.

Settes kaldt til det stivner.
Jeg hadde kremen i en sprøytepose med en gang, så var den klar for makronfylling med en gang.

Denne moussen kan også brukes som dessert. Ha f.eks. litt mousse på tallerkenen (f.eks. noen fine topper) sammen med litt bær og annet kos. Kanskje med litt jordbærsaus til.

Macron - Liten ostekake - munnfull ostekake - Tove Holter - Oppskrift Idefull - Toves matglede

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar