Luftige horn
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst

Luftige horn

Disse ble utrolig luftige og veldig gode. Hemmeligheten til at de ble så luftige ligger i en spiseskje…

Oppskriften jeg har brukt, er min mors, men jeg har gjort noen små endringer på denne. Hornene ble servert til julefrokosten, og alle hjerter gledet seg over disse :)

Til 16 horn brukte jeg

  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 750 gr mel
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.

 

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

65 kommentarer

  • Reply
    Nina
    7. mars 2013 at 17:47

    Jeg har prøvd horna dine nå…eller jeg har måtte bakt dem 3 ganger…for dem forsvinner nesten før dem kommer ut av ovnen. Kjempe gode :)

    • Reply
      Tove
      7. mars 2013 at 20:15

      Så morsomt å høre, Nina.
      De forsvinner raskt her i huset også. :)

  • Reply
    Carol
    14. mars 2013 at 20:14

    Hei Tove! bare lure på hvorfor selger de ikke her i larvik Luftigere Bakst fra Idun ??? eller finnes det ikke mer??+ Jeg har aldri sett før.De ser kjempe gode ut. Det må jeg bare prøve.

    • Reply
      Tove
      15. mars 2013 at 07:30

      Jeg har fått dette spørsmålet før, og har derfor sett etter dette produktet i matbutikkene jeg har vært innom. Jeg har funnet det hver gang jeg har sett etter det på både Skedsmokorset, Øyer og Andenes. I butikkene jeg har kjøpt dette i, har denne pakken stått ved siden av pakkene med tørrgjær.
      Lykke til med «jakten» :)

  • Reply
    Carol
    16. mars 2013 at 07:38

    Skall bestille på Meny, jeg finner ikke i Larvik.
    takk

    • Reply
      Tove
      16. mars 2013 at 15:13

      Hei igjen.
      Da har jeg bakt hornene uten Luftigere Bakst for å se om de ble luftige. Hornene ble luftige og fine uten Luftigere Bakst, så får du ikke tak i dette produktet, er det ingenting i veien for å bake uten. :)

  • Reply
    Carol
    18. mars 2013 at 19:44

    Hei Tove! i dag fant det på Obs e sandefjord. gledder meg til lørdag.
    takk

  • Reply
    Carol
    23. mars 2013 at 14:36

    Hei Tove! jeg ventet ikke, så det ble hornene i går på ski tur. De var så gode at i dag spiste vi de 3 siste( det ble 16 som du sa) jeg baket 8 med skinke og 8 med sjokolade uiui. Nå skal jeg prøve med hvitløk og timian. Mann min sa at de var mye bedre enn di kompakt boller og rundstykker jeg lagd før. takk så mye.
    ps:når jeg sier nå menner jeg i dag.

    • Reply
      Tove
      25. mars 2013 at 09:26

      Morsomt å høre, Carol. :)

  • Reply
    Anita Engen
    28. april 2013 at 19:50

    Heia, brukte du over/undervarme eller varmluft ?

    • Reply
      Tove
      28. april 2013 at 20:33

      Hei Anita
      Jeg brukte både over- og undervarme. Ikke varmluft.

  • Reply
    Nikita
    23. januar 2014 at 17:00

    Beste horn jeg har lagd og smakt, så Tusen takk for at du ville dele den med oss ♡ klem :)

    • Reply
      Tove
      29. januar 2014 at 13:52

      Bare hyggelig :)

  • Reply
    knut
    22. februar 2014 at 23:55

    Hei, fantastisk gode horn, måtte til med bakst nummer to for alle ville ha :)
    takk for en fantastisk oppskrift..

    • Reply
      Tove
      25. februar 2014 at 08:25

      Bare hyggelig, Knut. De er veldig populære her i huset også :)

  • Reply
    ingeborg
    25. april 2014 at 15:04

    2.gang jeg bruker oppskriften. Kjempe gode og luftige horn. Hadde ikke bruk for luftigere bakst – disse blir gigantiske uten!

    • Reply
      Tove
      26. april 2014 at 20:30

      Så bra du er fornøyd :)

  • Reply
    linh
    17. mai 2014 at 00:12

    Hei! Tenkte å bake de.. men lurer på hvor de skal ligge i ovnen, midterste eller nederste rille?

    • Reply
      Tove
      18. mai 2014 at 14:04

      Jeg steker dem midt i ovnen. :)
      Beklager sent svar. Levrandøren av databasen har problemer, med begrenset tilgang for min del som resultat.

  • Reply
    Jan Martin
    22. mai 2014 at 07:16

    Hei!
    Jeg laget disse hornene i går. Deigen var blitt skikkelig luftig. Jeg endte opp med å dele deigen i 4, for så å dele hver deigsirkel i 4. Da var jeg garantert store horn! Jeg fylte hornene med ost og skinke, og toppet dem med ost og gfillkrydder. Denne oppskriften skal selvfølgelg få en plass blant de beste oppskriftene!

    • Reply
      Tove
      22. mai 2014 at 07:27

      Morsomt å høre, Jan Martin, Takk :)

  • Reply
    Anonym
    22. mai 2014 at 08:53

    Artig at min gode gamle oppskrift fra 1976, dog med litt forandring, er blitt så populær.:) Det liker jeg.:) Hilsen mamma <3

    • Reply
      Tove
      23. mai 2014 at 07:15

      Ikke så rart, mamma :) Jeg husker fortsatt disse ferske gode hornene fra barndommen. <3

  • Reply
    Åse
    23. mai 2014 at 09:31

    Jeg har bakt disse 2 ganger nå og er like fornøyd.Utrolig bra oppskrift. I tillegg laget jeg fletteloff med flott resultat. I dag har jeg satt deigen med 1/4 grov kveite, er spent på resultatet.

    • Reply
      Tove
      23. mai 2014 at 23:58

      Fletteloff var en god idé. Takk, Åse :) Hører gjerne fra deg om resulatet.

  • Reply
    Heidi
    8. juni 2014 at 21:19

    Hei.Jeg har bakt disse en gang før og de ble kjempegode.Aldri
    Vært så heldig med gjærbakst før.I morgen har dattera bestilt horn til
    Bursdagen.Håper de blir like gode.Takk For oppskriften.

    • Reply
      Tove
      9. juni 2014 at 11:06

      Bare hyggelig, Heidi.
      Gratulerer med dagen i huset. Håper dere får en fin dag :)

  • Reply
    Frode
    13. august 2014 at 19:50

    Klar til å settes i ovnen nå. Glemte forheving men eltet deigen som en superhelt. Satser på det blir bra greier :)

    • Reply
      Tove
      14. august 2014 at 14:20

      Høres bra ut, Frode :)

  • Reply
    Mona
    16. august 2014 at 14:05

    Når de hadde hevet seg i 45. min, var deigen ikke klar. Den er forsatt ikke klar etter to timer?…

    • Reply
      Tove
      17. august 2014 at 19:34

      Hei Mona. Det synes jeg er veldig rart. Jeg får alltid vellykket bakst med denne oppskriften.

  • Reply
    Line
    25. august 2014 at 19:49

    Da har jeg også prøvd å lage disse! Ser utrolig fine ut! Snart klar til steking! Nesten ikke fått til gjærbakst før, men denne satt som smurt!

    • Reply
      Tove
      25. august 2014 at 19:52

      Så bra, Line :)

  • Reply
    Monica
    21. september 2014 at 21:31

    Tuuusen takk for super oppskrift!! Prøvde meg for første gang på torsdag med dobbel posjon, ny dobbel deig på veg inn i ovnen nå, 4 dager senere:-) Beste horn jeg har bakt!! Jeg hadde ost og skinke i 1/2 parten og strødde litt maldonsalt over disse før steking, MAGISK gode de også!! Om man varmer de på svak varme blir de som nybakte både en og to dager etter bakingen!!

    • Reply
      Tove
      22. september 2014 at 21:18

      Bare hyggelig. Morsomt at det er flere enn oss som liker dem :)

  • Reply
    Aina
    24. september 2014 at 16:41

    Laget disse i dag! Tok ost og grillkrydder på! Laget uten luftigere bakst og fikk kjempeluftige gigahorn! Ungene elsker de! Tusen takk for en super oppskrift! :)

    • Reply
      Tove
      26. september 2014 at 07:29

      Bare hyggelig, Aina :)

  • Reply
    Cecilie
    30. september 2014 at 22:39

    Hvordan varmer dere dem på tur. Har dere dem
    I folie å på bål eller servere dere dem kalde?

    • Reply
      Tove
      2. oktober 2014 at 18:00

      Vi pleier ikke å varme dem på tur, Cecilie. :)

  • Reply
    Elin
    4. oktober 2014 at 23:14

    Takker for super oppskrift:-) Lagde første dobble deig forrige søndag, og har siden da laget to til….ungene elsker de, og nå skal dattera servere horn til franskklassen sin på mandag:-; (gitt bort til søsken og besteforeldre og, spiser «vanlig» brødmat og da;-)

    • Reply
      Tove
      5. oktober 2014 at 14:26

      Bare hyggelig, Elin :)

  • Reply
    Anja
    15. oktober 2014 at 19:25

    De ble helt perfekte, selv for en som ikke kan bake!

    • Reply
      Tove
      15. oktober 2014 at 20:18

      Så bra, Anja :)

  • Reply
    Monica R
    20. oktober 2014 at 16:16

    Hei! har akkurat tatt ut de rykende ferske hornene fra ovnen nå, og de smakte helt nydelig. Har bakt horn mange ganger men dette er første gangen jeg har fått de så luftige samtidig med en nydelig smak. Helt topp! Takk for at du valgte å dele denne oppskriften. klem fra Monica

    • Reply
      Tove
      21. oktober 2014 at 19:47

      Bare hyggelig, Monica. Takk for tilbakemeldingen :) Klem

  • Reply
    veronica
    1. november 2014 at 11:03

    Hei står til heving nå. Men er deigen veldig tynn hos dere? Får spe på god med mel etterpå:-)

    • Reply
      Tove
      2. november 2014 at 11:23

      Ja, Veronica, deigen er tynn.

  • Reply
    Marianne H.
    6. november 2014 at 16:47

    D her må æ prøve. Korsn skinke bruke du? Vanlig påleggskinke?

    • Reply
      Tove
      7. november 2014 at 08:48

      Jeg bruker ikke skinke i disse, Marianne.

  • Reply
    Ole Petter
    14. november 2014 at 13:52

    Hei. Bakte hornene i morges. Får de ikke så luftige som jeg skulle ønske. Er grønn på å bake gjærbakst så gjør sikkert noe feil. Er det viktig å ha varm nok melk? Kanskje deigen min burde hevet lenger. Brukte slev og blandet først tørre ting og deretter væsker og smør. Tok så ut deigen og brukte hendene for å elte litt. Satte til heving i ca 45 min med kjøkkenhådkle over. Tok ut deigen, delte i to og kjevlet til «pizza». Fulgte oppskriften også videre.
    Er kanskje noe feil med hvor mye jeg blander/elter, hevetid eller temp på melk.
    Tips?
    Har ikke maskin… .

    • Reply
      Tove
      15. november 2014 at 11:26

      Jeg gjør akkurat som det står i oppskriften, og de blir alltid luftige og fine, og det gjør de også når jeg bruker oppskriften som hamburgerbrød. Det høres ut som om du har fulgt oppskriften, så da gjenstår bare spørsmålet om hvor varm melk du brukte. Jeg bruker den lunken. Litt vanskelig å forklare på trykk, men jeg kjenner etter med tommelen, og melken skal ikke føles kald. Er melken såpass at jeg nesten ikke merker at jeg har tommelen oppi eller litt varmere, er jeg fornøyd.

      Håper dette hjalp :)

  • Reply
    Ole Petter
    4. desember 2014 at 17:09

    Kjempegode horn. Har blitt fine de to siste gangene.

    • Reply
      Tove
      4. desember 2014 at 20:17

      Så bra, Ole Petter :)

  • Reply
    Roar
    4. desember 2014 at 19:40

    Hordene står ovnen nå, jeg bruker alltid kaldere væske enn lunken når jeg baker. Blir mye finere deig da synes jeg, blir vasken bare bittelitt for varm dreper den Jæren, og da bilprodusenten deigen ødelagt.
    Hordene ser supre ut:)

    • Reply
      Tove
      4. desember 2014 at 20:18

      Jeg har bakt brød med kald væske til fersk gjær, og det gikk fint. Jeg har ikke prøvd kald væske til tørrgjær. Kanskje jeg skal prøve det en gang, Roar. :)

  • Reply
    Elisabeth Andersen
    4. januar 2016 at 15:25

    Dette er en knall oppskrift! Har laget plain,til å ha syltetøy på, og med ost og skinke.

  • Reply
    Heidi Lien
    13. september 2016 at 18:00

    Denne oppskriften var knall:-) aldri fått til så gode horn før. Brukte litt revet ost oppå og serverte med ost og skinke. Denne går definitivt inn i kokeboken :-) tusen takk!

    • Reply
      Tove Holter
      14. september 2016 at 18:35

      Takk, Heidi, og takk for tips. :)

  • Reply
    Elin Nordhagen
    23. september 2016 at 15:47

    Må vel kunne brukes som oppskrift på rundstykker denne? Har laget hornene tidligere, og de er virkelig verdens beste ❤️

    • Reply
      Tove Holter
      24. september 2016 at 10:39

      Det kan du sikkert, Elin :)
      Takk for hyggelig tilbakemelding.

  • Reply
    Åse Moen
    8. februar 2017 at 13:51

    -denne er super!! tusen takk

  • Reply
    Annette
    1. mars 2017 at 15:52

    Prøvde meg på denne i dag, ble kjempefornøyd :D I stedet for «luftig bakst fra Idun» brukte jeg litt bakepulver. I tillegg rullet jeg inn litt ost i deigen så det ble ostehorn, supergodt!

    • Reply
      admin
      3. mars 2017 at 07:31

      Hyggelig å høre, Annette :)

  • Reply
    Lene
    14. august 2017 at 22:30

    Disse ser fantastisk gode ut! Antar at de også er ypperlige å fryse?

    • Reply
      Tove
      18. august 2017 at 06:43

      Takk, Lene. Ja, de er det :)

    legg igjen en kommentar