Luftige horn
Bakst Brød Kakeboka Tilbehør

Luftige horn

Disse hornene har jeg skrevet om før, og de er et av de mest besøkte innleggene på bloggen. Hornene bakes ofte her i huset, og deigen kan også brukes både til annen gjærbakst som f.eks. rundstykker og hamburgerbrød.

En god ting kan ikke sies for ofte, og med det i bakhodet velger jeg å dele denne oppskriften igjen. Det er sikkert mange som setter pris på å få servert disse til påske, enten det være seg frokost, lunsj, til middagen eller som kveldsmat.

Til 16 horn brukte jeg

 • 750 gr mel
 • 1 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 1 pk tørrgjær
 • 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
 • 100 gr smeltet smør
 • 4 dl lunken melk
 • 2 egg
 • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.

De er best ferske.

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

3 kommentarer

 • Reply
  Tove Holter
  13. april 2015 at 20:10

  Takk for hyggelig tilbakemelding, Tone :)

 • Reply
  Eirik St. Ulset
  11. desember 2017 at 13:57

  Hei, Tove!
  Jeg har en fortryllende kone som jeg har lovet tebriks til julefrokosten. Jeg er sikker på at du kan trylle frem verdens beste tebriks?

 • legg igjen en kommentar