Luftige horn
Bakst Brød Kakeboka Tilbehør

Luftige horn

Disse hornene har jeg skrevet om før, og de er et av de mest besøkte innleggene på bloggen. Hornene bakes ofte her i huset, og deigen kan også brukes både til annen gjærbakst som f.eks. rundstykker og hamburgerbrød.

En god ting kan ikke sies for ofte, og med det i bakhodet velger jeg å dele denne oppskriften igjen. Det er sikkert mange som setter pris på å få servert disse til påske, enten det være seg frokost, lunsj, til middagen eller som kveldsmat.

Til 16 horn brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.

De er best ferske.

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

3 kommentarer

  • Reply
    Tove Holter
    13. april 2015 at 20:10

    Takk for hyggelig tilbakemelding, Tone :)

  • Reply
    Eirik St. Ulset
    11. desember 2017 at 13:57

    Hei, Tove!
    Jeg har en fortryllende kone som jeg har lovet tebriks til julefrokosten. Jeg er sikker på at du kan trylle frem verdens beste tebriks?

  • legg igjen en kommentar