fbpx
Luftige frokostvafler uten sukker
Bakst Kakeboka

Luftige frokostvafler uten sukker

Da er jeg tilbake etter å ha vært sammen med sønnen min på sykehuset i nesten en uke. Vi var tilbake på lørdag, men vi har ikke hatt tilgang til internett her hjemme før i går ettermiddag, noe som resulterte i abstinenser for både “gammel” og ung :)

Matlysten til pasienten har ikke vært den aller beste, så har det vært noe han har hatt lyst på, har jeg lagd det til ham.

I dag ønsket han seg vafler til frokost. Frokostvafler med fiber og uten sukker, var nok ikke det han mente, men det var det han fikk. Det var selvfølgelig ikke til å unngå at han merket at det var noe annerledes med disse vaflene, men til mors store glede, gikk 3 plater allikevel ned på høykant. :)

Til 11 luftige frokostvafler uten sukker brukte jeg

  • 5 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 gr smeltet smør
  • 1/2 boks lettrømme (ev. Biola naturell yoghurt, Cultura el.l i tilsvarende mengde)
  • 1 dl skummet melk
  • 1 ts bakepulver
  • 30 gr kruskakli
  • 50 gr lettkokte havregryn
  • 100 gr mel (ev. speltmel)

Jeg vispet først egg og vaniljesukker luftig, før jeg hadde i smør, lettrømme og melk. Deretter hadde jeg i kruskakli og havregryn, for så å la røren svelle i ca 10 minutter, før jeg til slutt hadde i melet.

Hadde jeg hatt bananer, hadde jeg også most dette og hatt i røra.

 

Luftige frokostvafler uten sukker

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar