Lakseburger med spinat
Fisk Hovedrett Kakeboka

Lakseburger med spinat

Denne sunne hamburgeren (i hvert fall uten tilbehøret); Lakseburger i en fei, lager du ved å kjøre laksefileten, løk, hvitløk, spinat, litt salt og olivenolje til en deig i foodprosessoren.

Tidligere har jeg kvernet fisken i kverna på kjøkkenmaskinen, men det var helt til jeg oppdaget hvor latterlig enkelt det var å lage deigen i foodprosessoren. Disse burgerne skal ikke gjennomstekes, så steketiden er ikke lang heller.

Til 6 burgere i middels størrelse brukte jeg

  • 500 g laksefilet (Salma)
  • 100 g spinat
  • 50 g gul løk
  • 20 g hvitløk
  • 1/2 ts salt (mer hvis du ønsker)
  • 2 ss olivenolje
  • annet krydder hvis ønskelig

Kjøres som nevnt ovenfor til en deig i en foodprosessor, formes til burgere i ønsket størrelse (bruk gjerne engangshansker) og stekes. Hvor lenge, avhenger av hvor rå du ønsker å ha den. Noen vil gjerne ha dem gjennomstekte, men de blir mer saftige ved å ikke gjennomsteke dem.

Lakseburgerne ble servert i disse hamburgerbrødene, med tomat, spinat og pesto til.

Lakseburger med spinat

Lakseburger med spinat

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar