Lakrismakroner
Glutenfri Kakeboka Makroner

Lakrismakroner

Lakrismakroner – Til tidligere nevnte bursdag i august, lagde jeg også lakrismakroner. Lakris er en av bursdagsbarnets favorittsmaker, og derfor falt valget på disse.

Forbered bakearkene før du begynner på makronene.

Tegn sirkler i ønsket makronstørrelse på bakearkene du skal bruke. Den siden du har tegnet på, skal ned mot stekebrettet.
Smør andre siden av bakearket med ørlite-pittelite olje. Man skal ikke kunne kjenne oljen på arket, så bruk veldig lite. Tørkerull er veldig fint å bruke til det formålet.

Makroner (Har du forberedt arkene som er nevnt ovenfor?)
  • 130 g mandelmel
  • 170 g melis
  • 2 ts lakrispulver
  • 80 g sukker
  • 100 g eggehvite

Bland melis og malte mandler godt sammen.
Pisk eggehviten med sukkeret til stiv marengs. Pisk så inn lakrispulveret.

Marengs og mandel-melisblandingen skal nå forenes, og det skal gjøres forsiktig.
Ta gjerne litt av marengsen av gangen og rør sammen. Forsiktig.
Konsistensen på røra avkjør makronsuksess eller makronmiss. For mye rørt, og du får flate makroner.

Sprøyter du røre fra pose, og det blir en spiss på makronen når du avslutter utsprøytingen, og denne ikke jevner seg ut med resten av røra sånn at du får en slett overflate, har du rørt for lite.
Selv om det er rørt for lite, kan det hende det ikke trengs mer enn noen få runder til med sleiva i røra, så vær tålmodig.

Utsprøyting = Hold tuppen på posen rett og ganske langt ned mot bakearket. Sprøyt inni sirkelen du har tegnet.

La disse nå stå til tørk i noen minutter. Jeg lot de stå i ca. 20 minutter. Tørkingen er også avgjørende for makronsuksess eller makronmiss.
De skal få en hinne på toppen, og du skal kunne ta på dem uten å få røre på fingeren. Da er de klare til å stekes.

Jeg stekte dem midt i ovnen på 170 grader i 8 minutter.

Etter et makronkurs hos Sverre Sætre, ble det mye enklere å lage makroner.

Jeg lagde ikke krem spesielt for makronene, men brukte av kremen fra gulrotkaken (spiral) og denne bringebærkremen.
Kremen var kald når jeg hadde den på, og den ble påført ikke så lenge før servering.

Lakrismakroner

Lakrismakroner

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar