Korianderbrød
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Korianderbrød

I helgen hadde spiste vi indisk middag. Det var kylling og saus, krydret etter beste evne for å få en indisk smak på det. Det ble ganske så sterkt (og noen i huset ble veldig fornøyd med det…), og til dette lagde jeg brød med koriander.

Oppskriften som jeg bruker til Luftige horn (som du finner her), ble delt i to, og med dette ble det 8 stk. korianderbrød eller -boller om du vil.

Ferske og varme korianderbrød med godt smør, passet perfekt til ovennevnte middag.

De smakte like godt med ost, kylling, majones og tomat på til kvelds :)

Til 8 korianderbrød brukte jeg

  • 350 gr mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 50 gr smeltet smør
  • 2 dl lunken melk
  • 2 egg (ett i deigen og ett til pensling)
  • 1 potte koriander, hakket (jeg kunne godt brukt 2 potter)

Jeg blandet det tørre først, deretter tilsatte jeg melk og smør, og til slutt ett egg. Deigen stod til heving i 1 time. Etter heving ble både deigen og korianderen delt i 8 like deler; 1 del koriander til 1 del deig. Korianderen ble så eltet inn i deigen.

Brødene ble penslet med egg før jeg stekte dem på 210 grader i 12 minutter.

Korianderbrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar