Kefirvafler - vaffel med kefir - luftige vafler - Oppskrift og inspirert av Idefull - Tove Holter - waffeln - wafles
Kakeboka vaffel

Kefirvafler

Kefirvafler – luftige og gode vafler

Med disse kefirvaflene prøvde jeg meg på TangZhong-metoden (brukt i gjærbakst for å få luftigere og saftigere bakst). Jeg lot meg friste til å prøve dette etter å ha lest om resultatene til Elin som skriver bloggen krem.no.

Mannen min og jeg var på hytta alene forrige helg, og mens han fikset diverse utendørs, fant jeg tid til å gjøre det jeg liker veldig godt; Å eksperimentere på kjøkkenet.

Kefirvafler – luftige og gode vafler (ca. 18 stk.) ble lagd av

Jevning

  • 50 g hvetemel
  • 2,5 dl vann

Ha hvetemelet i en kjele. Spe dette ut med litt og litt vann. Kok opp under omrøring. Jeg lot det putre noen minutter under omrøring til jeg fikk en fin og tykk blanding.

Vaffelrøra

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl kefir
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 g smeltet smør
  • Jevningen du lagde i forveien

Lag jevningen først som ovenfor. Smelt smøret.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. tilsett resten av ingrediensene om hverandre før du til slutt har i jevningen.

I og med at jeg måtte ut en tur, ble denne røra stående på kjøkkenbenken i 1 time før jeg stekte vaflene.

Smør jernet om nødvendig før steking.

Kefirvaflene ble spist med vaniljeyoghurt, blåbærsyltetøy og friske blåbær. En fin og smakfull helg på hytta.

 

Kefirvafler - luftige og gode vafler med kefir Kefirvafler - luftige og gode vafler med kefir

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar