Bakst Gjærbakst Kokebok

Kanelsnurr med vaniljekrem

Betalt innlegg

Kanelsnurr med vaniljekrem er en av fem ting jeg har bakt for Bremykt sin Bakeklubb denne våren.
Å få vaniljekremen pent i svingen, var ingen enkel oppgave, og etter mye prøving, grising og irritasjon kom jeg fram til at det enkleste måtte være å ha kremen i svingene når snurrene stod klare på stekebrettet.

Ca. 16 kanelsnurr med vaniljekrem ble lagd av

  • 420 g mel
  • 30 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl fingervarm melk
  • 1 egg
  • 20 g fersk gjær
  • 80 g Bremykt

Ha alt en bakebolle (gjerne kjøkkenmaskin) og elt dette i 10 – 15 minutter.

Sett deigen til heving i en time.

Ferdighevet deig kjevles ut i et rektangel som f.eks. 40 x 50 cm eller annen ønsket størrelse.

Smør utover kanel-sukker-smør (se oppskrift nedenfor) på nesten hele deigen, men la det være igjen et par cm langs den ene langsiden, slik at den lettere fester seg/lukker seg når du skal rulle den sammen.

Rull sammen fra langsiden. Start med den siden du har kanel-sukker-smøret helt inntil kanten.

Ferdigrullet rull deles i biter ønsket størrelse og fordeles på et bakepapirkledd stekebrett. Da får du et fristende kanelsnurr-rivebrød.

Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.

Dekk til og la de etterheve i en time.

Pensle med egg om du ønsker. Disse er ikke penslet med noe.

Stekes midt i ovnen på 190 grader i 15 – 20 minutter. Steketiden avhenger av ovnen.

Kanel-sukker-smør

  • 50 g romtemperert Bremykt
  • 80 g brun farin
  • 2 ts kanel

Bland alt godt. Her kan du selvfølgelig lage mer om du skulle ønske det.

Vaniljekrem

  • Kjøpt eller hjemmelaget
  • Sprøytepose til fordeling av kremen

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar