Rabarbrasnurr
Bakeboka Bakst Gjærbakst Kanelsnurr Søt gjærbakst

Kanelsnurr med rabarbra

Kanelsnurr med rabarbra, rabarbrasnurr eller rabarbra i svingene om du vil… Søtt og syrlig er en god kombinasjon, og denne snurren ble inget unntak. Om man har for lite sukker i svingene, og du synes denne blir litt for syrlig, kan dette balanseres med melisglasur på toppen av bollen.

Jeg valgte å lage kanelsnurr med rabarbrabiter. Man kan i tillegg ha vaniljekrem i svingene, og om man ønsker å gjøre litt mer ut av glasuren, kan man røre inn litt kremost naturell.

15 stk. kanelsnurr med rabarbra ble laget av
  • 340 g mel
  • 15 g fersk gjær
  • 50 g sukker
  • 1 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 30 g romtemperert smør

Ha alt i en bolle og elt i ca. 15 minutter.
Sett deigen til heving i en time.
Etter heving, kjevles deigen ut til et rektangel 35×45 cm eller annen form om du skulle ønske dette.

Ha på ønsket mengde
  • Smør
  • Sukker (jeg brukte brun farin av den fuktige typen)
  • Kanel
  • Rabarbrabiter (jeg brukte 150 g småbiter rabarbra)

Unngå en stripe av enden på langsiden = naken langside. Denne skal brukes for å feste sammen rullen.
Rull sammen fra langsiden som er «naken.»
Når deigen er rullet sammen, legger du skjøten ned mot underlaget. Nå kan deigen/rullen strekkes til å bli litt lengre (min ble 60 cm. til slutt). Legg hendene under midten av rullen og flytt dem (mens du fortsatt holder i rullen) sakte fra midten mot den ene enden. Det samme gjøres mot den andre siden. Annen forklaring = gå med hendene – et steg av gangen. Rullen strekker seg under denne manøveren.

Skjær i ønsket størrelen og legg på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakepapirkledd form. Jeg valgte å bruke en form (se bilde nedenfor), og ved å legge dem med litt lite mellomrom mellom, blir de til brytekanelsurr…

Om du skulle ønske å ha i vaniljekrem, kan du gjøre dette nå: Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.

La etterheve i 1 time.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Melsglasur

Jeg hadde på melisglasur. Denne kan man også røre inn litt kremost i for litt en litt mer fyldigere krem.

Rabarbrasnurr

Rabarbrasnurr

Rabarbrasnurr

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

1 Comment

  • Reply
    Thomas Frydenberg
    18. juni 2017 at 12:53

    En spennende vri, ser kjempegodt ut. Ønsker deg en flott søndag videre!

  • legg igjen en kommentar