Kanel i korsett
Bakeboka Bakst Gjærbakst Kakeboka Kos

Kanelsnurr i korsett

Etter å ha fått operasjonen sin utsatt, var både minstemann og jeg litt lei oss, og da hjalp det med en kanelsnurr hos bakern. Dette var kanelsnurren av den veldig store og høye typen.

Etter at denne var spist, spurte minstemann om han kunne få en til, men ga seg, da jeg sa vi kunne bake noen når vi kom hjem.

Kl. 21.30 tirsdag kveld, stod vi på kjøkkenet og bakte kanel i korsett. Idéen om å putte kanelsnurren i en stor muffinsform, kom etter at første brett med snurrer var ferdig stekt. De planlagte fine og høye snurrene lå “smeltet” utover brettet. Det var ikke mye grasiøs eleganse å spore i holdningen der i gården.

Muffinsformene ga støtte til neste porsjon i ovnen, og disse ble kjempefine.

Jeg doblet kanelsnurroppskriften min, og til ca 20 store kanel i korsett brukte jeg

  • 300 gr smeltet smør
  • 1 l melk (lunken)
  • 2 pk tørrgjær
  • 2 ss Luftigere bakst (Idun)
  • 1 ts salt
  • 2 dl sukker
  • 1350 gr mel
  • ønsket mengde smør, kanel og sukker til “fyll”

Jeg delte den ferdighevede deigen i fire. Disse ble kjevlet ut og påsmurt smør før kanel og sukker ble strødd på.

Disse ble stekt på 225 grader i 17 minutter.

 

Kanel i korsett

Kanel i korsett

Kanel i korsett Kanel i korsett Kanel i korsett

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar