Kamskjell med parmaskinke og parmesan1
Forrett Kakeboka

Kamskjell med parmesan og parmaskinke

Jeg har fått tilsendt en parmesan fra Parmigiano Reggiano og en parmaskinke i forbindelse med den internasjonale Parmigiano Reggiano-natten 25. oktober, og med disse ble jeg oppfordret til å invitere familie og venner på middag.

Hvis man tar osten og skinken i betraktning, er dette da å anse som et betalt innlegg? Jeg vil kanskje heller kalle det for et oppfordret innlegg.

Med en ost og en pakke skinke, valgte jeg å lage en god tre-retters til mannen min og meg. Ikke det at jeg ikke har noen venner som fortjener å bli bedt på middag, men det er ikke så ofte vi tar oss tid til en middag bare vi to. Dette ble en perfekt anledning.

Til 4 kamskjell til 2 personer brukte jeg

  • smør til å steke kamskjellene i
  • 5 g limejuice
  • 3 g olivenolje
  • litt salt
  • litt gressløk
  • revet parmesan (etter ønske)
  • 2 sprøstekte parmaskinke
  • ruccola

Forbered dette før du steker kamskjellene

  • Bland limejuice og olivenolje for så å smake dette til med salt.
  • Klipp/finhakk gressløken.
  • Riv pamesanosten og plukk ut ruccolabladene du ønsker å bruke.
  • Del 2 parmaskinker i 3 (ikke nødvendig, men jeg mener jeg får flere sprø kanter å velge mellom når jeg gjør dette) og stek dem på varmluft 200 grader i 15 minutter.

Når dette er gjort, er det klart for å steke kamskjellene i smøret. Å vite når kamskjellene er ferdigstekte, synes jeg er veldig vanskelig, men jeg vet at de ikke skal være gjennomstekte. Jeg stekte dem til jeg var fornøyd, med både fargen og konsistensen, og det ble ca. 1,5 minutt på hver side.

Når de var ferdigstekte hadde jeg dem i en liten bolle og helte over blandingen med lime, olje og salt. Nå var de klare for å komme på tallerkenen.

Kamskjellene ble servert med små biter med sprøstekt parmaskinke, gressløk, revet parmesan og noen ruccolablader.

Kamskjell med parmaskinke og parmesan1

Kamskjell med parmaskinke og parmesan

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

1 Comment

  • Reply
    may
    30. september 2015 at 19:09

    hmm

  • legg igjen en kommentar