Julevaffel - vaffelkake - vaffel med marsipan
Bakeboka Julekake Kakeboka Marsipan vaffel

Julevaffel

Julevaffel – en kjempegod vaffel med smak av marsipan og jul. Hurra!
Gutta i huset er vant med vafler i forskjellige utgaver, men disse skilte seg ut i positiv retning.
De tok (vaffel)kaka, for å si det sånn.

Vaffelrøre finnes i alle mulige varianter, om det er en oppskrift eller slump. Det fine med vaffelrøra er at det blir godt nesten uansett hva man slumper oppi.
Jeg har som regel ny vaffelrøre hver gang jeg lager vafler, men denne gangen skrev jeg ned hva jeg brukte med planen om å dele med dere om den ble god.

Hvorfor julevaffel? Jeg hadde litt marsipan igjen etter julesnurrene jeg lagde her om dagen, og etter å ha tenkt litt på hva jeg kunne bruke den til, sånn juleoppskriftsmessig, falt valget på julevaffel.
Fordi marsipanen er så søt i seg selv, hadde jeg ikke noe sukker i røra.

Jeg lagde 14 vafler i mitt jern som gir 4 hjerter, og røra ble lagd av
  • 4 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g creme fraiche
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g mandelmel (jeg brukte av typen Coop)
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 170 g revet marsipan

Smelt smøret.
Riv marsipanen.
Pisk egg, vaniljesukker litt før du har i resten av ingrediensene. Jeg hadde i den revne marsipanen til slutt.

Stekes og nytes med det du måtte ønske å ha på, og om du er en av dem som liker sjokolade på marsipanen, kan jo kanskje Nugatti gjøre susen på denne vaffelen.

Julevaffel - vaffelkake - vaffel med marsipan

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar