Hvitløksbrød
Bakst Brød Kakeboka Tilbehør

Hvitløksbrød

 

Disse hvitløksbrødene lagde jeg til tomatsuppen jeg hadde til middag i min ensomhet her om dagen.

Brødene er ikke overfylte med hvitløk.

 

Oppskrift

8 store, 10 middels eller 12 litt mindre hvitløksbrød, brukte jeg

  • 400 g mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 30 g romtemperert smør
  • 30 g finhakket hvitløk
  • 1/2 potte finhakket gressløk

Bland mel, gjær, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann og egg. Ha så i smøret og til slutt finhakket hvitløk og gressløk. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 5 minutter.

Deigen hevet i 30 minutter. Deretter delte jeg deigen i 8 deler og disse ble forsiktig eltet i litt mel, før de ble lagt i store muffinsformer for etterheving i 15 minutter. For et mer rustikt inntrykk, valgte jeg å ikke pensle brødene med egg.

Brødene ble stekt på 220 grader i 14 minutter.

 

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar