hvitloksbrod
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Hvitløksbrød

At jeg skulle bli så heldig med et brød eller loff om du vil bakt på impuls, var jeg ikke forberedt på. Jeg håpet jo at det skulle bli godt, og det ble det.
Brødet ble bakt til søndagens middag; Lapskaus. For dere som nå tenker at det skal være flatbrød til lapskaus; Joda, vi hadde flatbrød også til, men det gikk mest av dette hvitløksbrødet.

Et brød ble lagd av

  • 400 g mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 50 g romtemperert smør
  • 20 g hvitløk (4 store fedd)

Varm melken. Den skal være lunken/fingervarm. Ha det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen, og elt dette sammen med egg, melk, gjær og smør.  Press hvitløken og ha denne i til slutt. Jeg lot maskinen gå i 12 minutter. Deigen er klissete og bløt. La deigen heve i en time.
Etter heving helte jeg rett og slett deigen over i en bakepapirkledd brødform og lot dette stå til heving i enda en time.
Pensle med egg om du ønsker og stek litt nede i ovnen (altså under midten) på 200 grader i ca. 30 – 35 minutter.

Ta brødet ut av formen og sett det på en rist for avkjøling. Har du brukt bakepapir i formen er det lett å ta brødet ut av formen ved å ta tak i dette og heve det opp. Eller, du kan bare snu formen på hodet og la det gyldne brødet velte ut.

hvitloksbrod

hvitloksbrod

hvitloksbrod

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar