Holdbare-bar
Kake Kakeboka Kokeboka

Holdbare bær

Skal du bake kake til 17. mai, og pynte den med bær?

Pinsen 2016, var butikkene stengt 15., 16, og 17. mai, noe som innebar at jeg måtte kjøpe de bærene jeg trengte til nasjonaldagen allerede den 14. mai.
Erfaringen min med ferske bær, er at de ofte mugner ganske raskt, og jeg har fundert på hvordan jeg skal få bærene til å holde så lenge uten at dette skjer.
Tanken på å legge bærene utover en bakeplate med et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir, slik at de ligger tørt og ikke oppå hverandre har slått meg.

Men, etter å ha googlet temaet, fant jeg et godt tips på kk.no (har tidligere linket til dette innlegget hvor jeg fant det, men nå finnes det ikke mer der).
Der sier de at man skal vaske bærene i eddik (1/3 eddik og 2/3 vann), skyll dem så godt med vann og tørk dem før du legger dem kjølig, gjerne med avstand mellom bærene slik at de får luft.
De skriver: “Eddik er bakteriedrepende, så å vaske bærene i eddikvann dreper alt av muggsporer og annet som forringer bærene.”
Det foreslås å bruke eddik eller hvitvinseddik, men jeg bruker bringebæreddik.

Dette er et godt tips som jeg bruker mye.

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar