Holdbare-bar
Kake Kakeboka Kokeboka

Holdbare bær

Skal du bake kake til 17. mai, og pynte den med bær?

På grunn av Pinsen, er butikkene stengt 15., 16, og 17. mai i år, noe som betyr at jeg må kjøpe de bærene jeg trenger til nasjonaldagen allerede den 14. mai.
Erfaringen tilsier at bærene jeg kjøper, ofte mugner ganske raskt, og jeg har fundert på hvordan jeg skal få bærene til å holde så lenge uten at dette skjer.
Tanken på å legge bærene utover en bakeplate med et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir, slik at de ligger tørt og ikke oppå hverandre har slått meg.

Men, nå har jeg også googlet temaet, og fant gode tips på kk.no.
Der sier de at man skal vaske bærene i eddik (1/3 eddik og 2/3 vann), skyll dem så godt med vann og tørk dem før du legger dem kjølig, gjerne med avstand mellom bærene slik at de får luft. De skriver: “Eddik er bakteriedrepende, så å vaske bærene i eddikvann dreper alt av muggsporer og annet som forringer bærene.”
Det foreslås å bruke eddik eller hvitvinseddik, men jeg bruker bringebæreddik.

 

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar