fbpx
Vaniljesaus
Dessert Kakeboka

Hjemmelaget vaniljesaus

Inntil jeg flyttet til østlandet og traff mannen min, spiste jeg alltid bare stivpisket kremfløte til gele.

Hjemme hos min svigermor ble jeg presentert for gele med vaniljesaus med krem i; en vaniljesauskrem, om du vil.

Dermed var det gjort. Fra da av sa jeg som Ole Brumm; Ja takk, begge deler :)

Nå viser det seg at vaniljesausen vi har pleid å kjøpe, ikke inneholder vanilje allikevel. Etter denne avsløringen, ser jeg ingen vits i å kjøpe juks når man kan lage ekte vare selv.

Til vaniljesausen brukte jeg

  • 1 liten pk. Tine kremfløte
  • 20 gr sukker
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • 100 gr hvit sjokolade (smeltet)

 

Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

Min mors tilbakemelding til denne var; “Mmmm, det smaker softis”.  Eldstemann derimot, mener at ferdigkjøpt juks er bedre, selv om mors hjemmelagde også var god.

Den hvite sjokoladen gjør at sausen blir litt tyktflytende. Sausen smakte av både hvit sjokolade og vanilje, og jeg neste gang skal jeg prøve å lage med Maizena for å få en saus som bare smaker vanilje.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Matbok.no
    3. oktober 2013 at 19:10

    Åååå, dette er utrolig godt! Fin side du har:-)

    • Reply
      Tove
      3. oktober 2013 at 19:22

      Takk for det :)

    legg igjen en kommentar