Havreruter med kokos
Glutenfri Kake Sjokolade

Havreruter med kokos

I kantina på jobben har de av og til noen veldig gode havreruter, og etter å ha smakt disse, har jeg hatt veldig lyst til å prøve å lage noen selv. Muligheten bydde seg når vi var på hytta i helgen.

Disse er av den litt mer seige typen og hvor mye det blir avhenger av hvor tykke du lager dem. Denne røren dekker 2/3 av et stekebrett. Jeg kunne lagd rutene tynnere ved å bre deigen/røren utover hele stekbrettet. Valget er ditt.

Det lønner seg å la dem ligge ute på kjøkkenbenken for å tørke litt. Gjerne til neste dag. Det syntes i hvert fall jeg.

Havrerutene med kokos ble lagd av

  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g solsikkekjerner
  • 250 g havregryn (lettkokte) (velg glutenfrie for glutenfritt alternativ)
  • 50 g kokosmasse
  • 100 g brun farin
  • 1 1/2 ts kanel
  • 1 1/2 ts malt ingefær
  • 150 g smeltet smør
  • 2 egg
  • 100 g melkesjokolade i biter (glutenfri for glutenfritt alternativ)
  • 100 g tørket tranebær i biter

Bland det tørre først. Ha deretter i smeltet smør og ett før du til slutt røren inn sjokoladen og tranebærene. La dette trekke i ca. 15 minutter.

Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Det kan lønne seg å dele den opp med kniv i ønskede størrelser før du steker den.

Rutene kan også stekes en og en, og gjerne med rund form. Du bestemmer.

Havreruter med kokos

Havreruter med kokos

Havreruter med kokos

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar