Hamburger med italienske favoritter
Hovedrett Kakeboka

Hamburger med italienske favoritter

Det ble hamburger med italienske favoritter til middag i går, og noen av favorittene er focaccia, som også fungerer fint som hamburgerbrød. Oppskriften på den finner du her.

Planen var på lage en litt lavere focaccia, slik at man lett kunne gape over herligheten, men den ble litt høyere enn planlagt. Ikke at det gjorde noe, for luftig focaccia kan klemmes sammen :)

Denne burgeren gjorde lykke ved middagsbordet, og til 8 stk. brukte jeg

  • 1 kg karbonadedeig
  • 4 ts tørket basilikum
  • 3 ss tomatpure
  • 50 gr knuste pinjekjerner
  • 5 fedd hakket hvitløk (24 gr)
  • 50 gr soltørket tomat (i olje)
  • 70 gr hakket sjalottløk
  • 100 gr hakket parmesan
  • 2 ts salt

Pinjekjernene ble knust med stavmikser. Dette has i en bolle sammen med karbonadedeigen, basilikum, salt og tomatpure. Deretter kjørte/hakket jeg hvitløk, soltørket tomat, sjalottløk og parmesan med stavmikseren. Denne blandingen ble så blandet med karbonadedeigen m.m.

Form ønsket burgerstørrelse ev. -fasong, og stek på middels varme+ til de er gjennomstekte.

Jeg serverte disse med focaccia og sprøstekt parmaskinke, i tillegg til salat og parmesan.

I rekkefølge lagde jeg først deigen til focacciaen, mens den stod til heving, tørket jeg parmaskinen i ovnen på 200 grader i 13 minutter (følg med så de ikke blir svidd). Mens deigen hevet og skinken stod i ovnen blandet jeg ingrediensene til hamburgerne.

Focacciaen og burgere ble stekt samtidig.

 

Hamburger med italienske favoritter

Hamburger med italienske favoritter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar