fbpx
Fyrrig kjøtt på hjertesalat
Forrett Hovedrett Kakeboka Kos Tilbehør

Fyrrig kjøtt på hjertesalat

I går kveld koste vi oss med nok en rett inspirert av Gordon Ramsays kokkekurs på Vox. Jeg er veldig glad for at jeg har begynt å følge med på dette kokkekurset, for i tillegg til oppskrifter, kommer han med gode og nyttige tips.

Det er kanskje også verdt å nevne at prøvekaninene også er fornøyde med at jeg ser på dette kokkekurset… :)

Dette ble nok til å “fylle” bladene fra 2 hoder hjertesalat

  • 400 gr karbonadedeig
  • 400 gr svinekjøttdeig
  • litt olivenolje
  • 2 chili (uten frø)
  • 2 fedd hvitløk
  • 20 gr ingefær (fersk)
  • 2 – 3 ss sesamolje
  • 1 ss lys sirup (hadde ikke brunt sukker)
  • saften av 1/2 lime
  • 10 cherrytomater
  • 3 små vårløk
  • Husk også at du trenger 2 hoder hjertesalat

Gordon brukte også fiskesaus, men det hadde jeg ikke.

Stek karbonade- og kjøttdeigen sammen i olivenolje. Dette skal freses i panna, ikke kokes. Når den er ferdigstekt, setter du den til side, og lager den fyrrige delen.

Chili, hvitløk og ingefær kuttes i små biter, og stekes et par minutter eller tre i sesamolje. Tilsett den lyse sirupen (eller 1 ss brunt sukker hvis du har), og stek litt til. Limejuice tilsettes før du har oppi kjøttdeigen igjen. Ha også oppi tomatene, rør godt og stek et par minutter for å få varme i kjøttet igjen. For å beholde sprøheten i vårløken, tilsettes den helt til slutt.

Serveres på blader av hjertesalat.

Etter å ha spist et par fylte blader, følte vi at noe manglet, og vi ble enige om at dette måtte være en topping med litt Creme Fraiche.

Dette passer godt som en rett på et koldtbord, en forrett eller bare som litt ekstra kos en kveld man skulle føle for det.

Fyrrig kjøtt på hjertesalat

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar