Frøbrød med mandler
Bakeboka Brød Gjærbakst

Frøbrød med mandler

Frøbrød med mandler – dette brødet bakte jeg sist vi var på hytta.

Jeg synes alltid det er koselig å kunne sette et hjemmebakt brød på bordet, og denne gangen ble det et brød med ingredienser jeg fant i skapet under julevaskingen/-ryddingen.

Dette brødet er bakt i en springform på str. 20 cm i diameter og er lagd av
  • 200 g mandelmel
  • 300 g hvetemel
  • 2 dl fingervarmt vann
  • 3 ss honning (flytende akazie)
  • 1 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 10 g knuste linfrø
  • 10 g valmuefrø
  • 50 g smør i biter

Elt alt foruten smøret med kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter. Ha litt og litt av smøret i, mens maskinen fortsatt elter og la maskinen elte i 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time. Etter at den hadde hevet i en time hvelvet jeg deigen over fra bakebollen i en bakepapirkledd springform og lot den heve i en time til.

Før jeg satte brødet i ovnen lagde jeg et hjerte på toppen ved hjelp av valmuefrø.

Brødet ble stekt på 200 grader i ca. 40 minutter.

Dette smakte veldig godt med honning på.

Frøbrød med mandler Frøbrød med mandler

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar