formkake-med-bringebar-og-sitron
Dessert Kake Kakeboka

Formkake med bringebær og sitron

Sponset innlegg

Ny give away på bloggen. Denne setter punktum for jubileumsmåneden november; Kakeform fra www.bakerenogkokken.no :)

Denne kaken har jeg lagd i en kjempefin form; Kakeformen er av typen Heritage Bundt Pan fra Nordic Ware, og den kan nå bli din. Bakeren og Kokken har gitt meg en form jeg kan gi til en av mine lesere. Vinneren trekkes på min facebookside søndag 11. desember.

Jeg har prøvebakt formen, og det var veldig morsomt å kunne sette denne pene og smakfulle kaken på bordet i dag. Du finner også andre former og bakeutstyr på siden deres her og her.

Kaken jeg har bakt er en formkake med bringebær og sitron, og den er lagd av

  • 200 g smeltet smør
  • 4 egg
  • 200 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 økologis sitron (zest – revet skall (bare det gule) og saft)
  • 150 g frosne bringebær

Smelt smøret. Mens det avkjøles, piskes egg, brun farin og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Tilsett deretter smør og det tørre om hverandre før du har i sitronsaften og skallet (zest). Hell rører i en smurt form og fordel den frosne bringebæra i røra. Dermed har du kontroll på fordelingen av bringebæra, og at ikke alt havner på samme plass.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 45 minutter.

Jeg har valgt å lage en krem til kaken, og den er lagd av

  • 200 g Philadelphia (romtemperert)
  • 100 g smør (romtemperert)
  • 0,5 dl kremfløte
  • 400 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Alt piskes til en deilig krem. Mengden ovenfor kan reduseres om du ikke ønsker så mye krem.

Kan også serveres uten krem.

formkake-med-bringebar-og-sitron

formkake-med-bringebar-og-sitron

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar