fbpx
Sjokoladekake i langpanne
Dessert Kake Kakeboka Sjokolade

Fløyelsmyk sjokoladekake i langpanne

Endelig kommer det en langpanneoppskrift på sjokoladekake i «normal» størrelse.
Da jeg fikk forespørsel på hvordan oppskriften ville se ut hvis denne saftige sjokoladekaken i liten langpanne ville være til en normal langpanne, var jeg først usikker på hva jeg skulle svare, men etter litt måling, foreslo jeg å gange oppskriften med 1,5.
Lysten til å prøve meg på en langpanne fulgte i kjølvannet av dette, og i helgen bakte jeg denne fløyelsmyke kaken. Da jeg liker krem som er av den litt mindre søte typen, lagde jeg en krem etter min smak, og en litt søtere krem etter mannens smak.

I helgen har mannen min og jeg hatt en forsmak på hvordan det vil bli når gutta boys flytter hjemmefra. Vi har vært hjemme alene og det har faktisk ikke vært så aller verst, men det føles kanskje annerledes den dagen jeg vet at de ikke kommer hjem søndag kveld…

Når jeg sier fløyelsmyk, så gjelder det når den er romtemperert.

 

Fløyelsmyk sjokoladekake i langpanne ble lagd av

 • 300 g brun farin
 • 6 egg
 • 3 eggeplommer
 • 400 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 40 g bakekakao
 • 300 g smeltet smør
 • 100 g smeltet hvit kokesjokolade
 • 200 g smeltet 70% kokesjokolade
 • 3 dl kefir

Smelt smøret i en kjele. Ta den av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk farin, egg og plommer godt. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og kefir) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

Kaken kan fryses.

 

Krem etter min smak

 • 100 g romtemperert smør
 • 300 g melis
 • 2 ts vaniljesukker
 • 25 g bakekakao
 • 300 g Philadelphia
 • 2 ss espresso

Pisk smøret med litt melis av gangen før du tilsetter resten av ingrediensene. Piskes luftig. Dette er nok til et tynt lag på hele kaken.

Denne kremen er fortsatt myk når den blir kald.

 

Søtere krem etter mannens smak

 • 200 g romtemperert smør
 • 200 g melis
 • 10 g kakao
 • 150 g smeltet 70% kokesjokolade

Pisk smør og melis hvitt. Ha i litt og litt melis til å begynne med. Ha deretter i kakaoen og den smeltede sjokoladen. Ønsker du litt kaffesmak på kremen, kan dette enkelt løses ved å ha i litt espresso.

Denne kremen blir hard når den blir kald.

 

Sjokoladekake i langpanne

Dette er den litt søtere kremen. Den har jeg toppet med jordbær og stekt hvit sjokolade.

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Rita
  18. mars 2016 at 13:47

  Hei, denne såg helt nydelig ut :). Lurte på om denne går å lage i rundform, og da i hvilken størrelse? Skulle ha hatt den med kvikk lunch sjokolade rundt :).

  • Reply
   Tove Holter
   19. mars 2016 at 10:56

   Det kan den sikkert, Rita, man må bare redusere mengden røre. Jeg har ikke gjort det før, men vil tippe litt mindre enn halvparten av røren til en form på 24 eller 26 cm, kanskje. Blir det for mye, kan man alltids steke resten av røren i muffinsformer. Lykke til :)

  legg igjen en kommentar