Pavlova og suksessterte i en kake - Toves matglede - Tove Holter - Idefull
Kake Kakeboka Pavlova Suksessterte

Festkaken!
Suksessterte og Pavlova i en og samme kake

Overdådig festkake har inntatt plass i festkakearkivet her på bloggen. Suksessterte toppet med Pavlova! Hurra!

Mai er tid for feiring av bl.a. våre håpefulle og grunnlovsdagen, og denne kaken gjør stas på enhver som skal feires med kaker og søte saker.

Denne festkaken kan også lages med dine egne oppskrifter.

En ting jeg lærte når jeg kombinerte disse to, er at kremen til suksessterten må være litt fastere i fisken enn den jeg lagde. Jeg skriver derfor inn en plate gelatin og reduserer mengden fløte enn det jeg opprinnelig brukte (ut fra bildet) i oppskriften nedenfor.

Jeg har brukt flere eggehviter enn eggeplommer i denne oppskriften. Andre ting du kan bruke overflødige eggeplommer til: Fyldigere omelett/eggerøre.

Bunnen til suksessterten er laget i en kakeform som er 26 cm i diameter.

Lages dagen i forveien
  • Suksesstertebunn
  • Suksesstertekrem
  • Pavlova
Lages samme dag
  • Ostekremen som skal toppe hele kaken sammen med bærene
Bunnen suksessterte til festkaken er laget av
  • 300 g mandler
  • 150 g sukker
  • 150 g melis
  • 7 eggehviter

Rist mandlene på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 150 grader i 15 – 20 minutter. Avkjøles.
Mal mandlene med stavmikser eller kvern.

Pisk eggehvitene til luftig marengs med sukker, melis og vaniljesukker. Eggehvitene piskes til de skummer, og så har du i sukker, melis og vaniljesukkeret litt og litt.

Vend inn mandlene når marengsen er ferdig. Røra skal være av mere flytende marengs-mandel-blanding enn en stiv blanding (om du skjønner). Er røra for stiv, kan dette lett fikses ved å røre for hånd i røra til den endrer konsistens.

Kle formen med bakepapir langs kantene og bunnen om du ikke bruker lik form som meg. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 minutter. Alle ovner er forskjellige, så det er mulig steketiden er litt annerledes i din ovn.

Mengden mandler gir en høyere bunn på suksessterten. Om du ønsker en lavere bunn, reduserer du bare mengden mandler, men da må du også huske på å justere de andre ingrediensene deretter.

Suksesstertekremen til denne festkaken er laget av
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 plate bløtlagt gelatin
  • 100 g smør i biter

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker under omrøring. La det koke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Når alle eggeplommene er rørt inn, setter du kjelen tilbake på varmen for at kremen skal bli litt tykkere. Den skal ikke koke.
Ta kjelen av varmen igjen og rør inn gelatinen før du til slutt rører inn litt og litt av smøret.
Settes kaldt.
Kald krem piskes stiv med mikser/kjøkkenmaskin før den has på kaken.

Pavlovaen til denne festkaken er laget av
  • 5 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 1 ss bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av sukker og vaniljesukker.
Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 10 minutter. Helt mot slutten av pisketiden, har du i maizena og bringebæreddik.

Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg gjorde dette med en spiseskje og så lagde jeg flere groper i marengsen (se bilder nedenfor).
Jeg tegnet en sirkel på baksiden av bakepapiret. Sirkelen var litt mindre enn diameteren på bunnen til suksessterten. Dette gjør jeg fordi Pavlovaen eser litt ut i størrelsen (bredden) når jeg lager den, og ønsket mitt var jo at den skulle passe perfekt til suksessterten.

Mengden eggehviter gir en høy Pavlova i den diameteren, og derfor økte jeg steketiden med 15 minutter i forhold til hva jeg pleier.

Stekes på 140 grader i ca. 1 time og 15 minutter på rillen under midten i ovnen.
Skru av ovnen når den er ferdigstekt, og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og kaka stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Ostekremen som skal toppe denne overdådige festkaken før bærene has på
  • 4 dl kremfløte
  • 200 g Philadelphia
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 ss sukker

Piskes til stiv krem og has på kaken før servering.

Du trenger også
  • Bær og ev. sitronmelisse

Lykke til med denne smakfulle kombinasjonen av suksessterte og pavlova!

Pavlova og suksessterte i en kake - Toves matglede - Tove Holter - Idefull

Pavlova og suksessterte i en kake - Toves matglede - Tove Holter - Idefull

Pavlova - Toves matglede - Tove Holter - Idefull

Pavlova - Toves matglede - Tove Holter - Idefull

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar